BVB Indicii au mai făcut un pas înapoi

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 1 septembrie 2010

Indicii au mai făcut un pas înapoi

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri pe "roşu", consemnând deprecieri de până la 1,2%. Cel mai mult au avut de pierdut cele mai lichide 25 de acţiuni, grupate sub forma indicelui BET-XT, care a scăzut cu 1,19%, ajungând la 460 de puncte.

Restul indicilor au scăzut în medie cu 1%, indicele general al pieţei, BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni de la BVB, înregistrând o depreciere de 1,13%, până la 5.072 de puncte, în timp ce indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor energetice cotate la Bursă, a coborât cu 0,26%, până la 734 de puncte. Indicele compozit, BET-C, a ajuns la 2.975 de puncte, cu 0,64% mai puţin ca luni, iar BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, a coborât la 21.757 de puncte.

Lichiditatea a rămas la fel de îngheţată comparativ cu restul lunii, tranzacţiile cu acţiuni şi ins­trumente derivate şi structurate cifrându-se la numai 8,56 milioane de lei.

În topul celor mai tranzacţionate titluri s-au aflat cele emise de SIF "Oltenia" (simbol SIF5), care au scăzut cu 2,22%, pe fondul unor tranzacţii de 1,82 milioane lei, "Banca Transilvania" Cluj Napoca (simbol TLV) - cu o valoare a tranzacţiilor de 0,86 milioane de lei - şi SIF Moldova (SIF2) - cu tranzacţii a căror valoare s-a ridicat la 0,9 milioane lei.

Tot din sectorul bancar, titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (simbol BRD) au atras o lichiditate de 0,73 milioane de lei, cotaţia de referinţă consemnând o scădere uşoară de 0,85%, până la 11,6 lei/unitate.

Cele mai mari aprecieri au fost înregistrate de acţiunile fabricantului de produse de panificaţie "Titan" Pantelimon (simbol MPN) şi "Zimtub" Zimnicea (simbol ZIM), ambele urcând cu 12,28%, respectiv 8,33%. La polul opus, perdanţii şedinţei au fost fabricantul de betoane "COMCM" Constanţa (simbol CMCM) şi "VAE Apcarom" Buzău (simbol APC), care au înregistrat corecţii de 13%, respectiv 5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb