BVB Indicii, în scădere, pe fondul unui rulaj de 6,6 milioane euro

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 septembrie 2016

Indicii, în scădere, pe fondul unui rulaj de 6,6 milioane euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 30 de milioane de lei, mai mic decât joi (372 milioane de lei), când a fost înregistrată oferta publică de răscumpărare a Fondului Proprietatea.

Raportul zilnic realizat de compania de brokeraj Prime Transaction subliniază: "Indicii BVB închid ultima şedinţă a săptămânii în scădere, pe fondul unui rulaj de 6,6 milioane euro. Bursa a închis astăzi (vineri, n.r.) pe minus, indicii înregistrând variaţii cuprinse între -0.33% pentru BET-XT-TR şi -1.38% în cazul BET-FI. Cel mai lichid emitent a fost Fondul Proprietatea, acesta asigurând peste 40% din rulaj. Astăzi (vineri, n.r.) a fost dată ex-dividend la SIF Oltenia, acţiunile SIF5 având o corecţie inferioară valorii dividendului".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,3 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 1,5%, preţul de închidere fiind de 0,788 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au crescut cu 0,43%, la 2,36 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,4 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 1,9 milioa-ne de lei, preţul de închidere fiind de 24,2 lei/unitate, în scădere cu 0,82%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "SIF Transilvania" (SIF 3), cu un rulaj de 0,64 milioane de lei. Cotaţia SIF 3 s-a apreciat cu 1,62%, ultimul preţ fiind de 0,283 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie cu titluri "SIF Banat Crişana" (SIF 1), în valoare de 0,33 milioane de lei, în scădere cu 0,48%, la preţul 1,67 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,48%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,46%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,58%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,37%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb