BVB Indicii reiau corecţiile, brokerii spun că ar putea continua

IZABELA SÎRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 ianuarie 2010

Indicii reiau corecţiile, brokerii spun că ar putea continua

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a înregistrat în a doua şedinţă din această săptămână corecţii semnificative, toţi indicii din piaţă închizând în scădere, cea mai mare corecţie fiind înregistrată de societăţile energetice, care au pierdut 3,34% faţă de nivelul de referinţă.

Adrian Mănăilă, şeful "Eldainvest", nu exclude posibilitatea de a asista la noi corecţii în următoarele zile, însă de mică amploare.

"În ciuda creşterilor de la începutul acestui an, acţiunile sunt în continuare atrăgătoare şi au încă potenţial de creştere", ne-a explicat domnul Mănăilă.

Lichiditatea pieţei reglementate a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a urcat cu 46,8%, până la 19,54 milioane lei, comparativ cu nivelul consemnat în şedinţa precedentă, de 13,31 milioane lei. De asemenea, tot ieri, un rulaj important a fost generat de piaţa instrumentelor cu venit fix, după transferul a 5.632 de titluri de stat, în schimbul sumei de 62,76 milioane lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a scăzut cu 3,03% în şedinţa de ieri, la 4.908 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, s-a depreciat cu 2,60%, până la 2.877 de puncte. În acelaşi timp, BET-FI, indicele societăţilor de investiţii financiare (SIF), a pierdut 3,05%, până la 26.334 puncte.

Cea mai mare scădere din cele cinci societăţi de investiţii financiare a înregistrat-o ieri SIF3 "Transilvania", care s-a depreciat cu 3,25%, la 0,745 lei/acţiune, în timp ce acţiunile SIF5 "Oltenia" au atras cea mai mare lichiditate din piaţă, respectiv de 6,53 milioane de lei.

Pe segmentul bancar, preţul acţiunilor Banca Transilvania (simbol TLV) a coborât cu 4,25%, la 2,03 lei, în urma unor tranzacţii de 1,83 milioane lei, în timp ce titlurile BRD Groupe Societe Generale (simbol BRD) s-au depreciat cu 0,70%, până la 14,20 lei.

Tot ieri, acţiunile "Transgaz" Mediaş (simbol TGN) au pierdut 4,17%, ajungând la 176,80 lei, în urma unor tranzacţii de 455.785 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb