BVB Marcel Murgoci: "BET a închis cu peste 100 de puncte sub maximul zilei"

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iulie 2017

Marcel Murgoci: "BET a închis cu peste 100 de puncte sub maximul zilei"

Titlurile "Fondul Proprietatea" conduc topul lichidităţii

Penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii s-a încheiat în teritoriul negativ, toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) terminând pe minus, pe fondul unui rulaj relativ scăzut, de 27,35 milioane de lei, aproape jumătate din valoarea medie înregistrată în acest an, de peste 51 milioane lei.

Domnului Marcel Murgoci, director de operaţiuni la "Estinvest Focşani", a subliniat evoluţia diferită a pieţei între începutul şi finalul şedinţei de tranzacţionare. Domnul Murgoci ne-a transmis: "Şedinţa de tranzacţionare de astăzi (n.r. ieri) a fost slabă din punctul de vedere al lichidităţii, tranzacţionându-se aproape şase milioane de euro, pe fondul unor scăderi a indicilor bursieri, în condiţiile în care piaţa a început în forţă. În prima oră, indicele BET a ajuns aproape de 8.200 de puncte, după care, spre sfârşitul şedinţei, a închis sub 8.100 de puncte, înregistrând o scădere de peste 100 de puncte între maximul de astăzi (n.r. ieri) şi preţul de închidere".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,37 milioane de lei. Preţul de închidere al transferurilor cu titluri FP a fost de 0,87 lei/unitate, în scădere cu 0,46%.

Acţiunile "Digi Communications NV" (DIGI) au încheiat şedinţa de tranzacţionare la 39,8 lei/titlu, în urma unui rulaj de 4,53 milioane de lei, în coborâre cu 0,25%.

De asemenea, au fost schimbate titluri "Romgaz" (SNG) de 3,59 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 26,95 lei/acţiune, cotaţia titlului depreciindu-se cu 1,64%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 2,74 milioane de lei. Titlurile TLV au închis la preţul de 2,815 lei/unitate, în scădere cu 1,05%.

Pe piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele BET, al celor mai lichide treisprezece acţiuni listate la BVB, a coborât cu 0,78%, în timp ce indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a înregistrat o depreciere de 0,71%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,1%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,08%, în timp ce indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,64%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electroputere" (EPT): +9,74%

2. "Electroargeş" (ELGS): +6,05%

3. "Teraplast" (TRP): +4,71%

4. "VES" (VESY): +4,00%

5. "Electrocontact" (ECT): +2,30%

Topul celor mai mari scăderi

1. "New Europe Property Investments" (NEP): -9,21%

2. "Conted" (CNTE): -2,50%

3. "Rompetrol Rafinare" (RRC): -2,34%

4. "Electromagnetica" (ELMA):-1,90%

5. "Romgaz" (SNG): -1,64%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb