BVB Marcel Murgoci, "Estinvest": "BET a pierdut aproape 20 de puncte faţă de şedinţa anterioară"

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 septembrie 2017

Marcel Murgoci, "Estinvest": "BET a pierdut aproape 20 de puncte faţă de şedinţa anterioară"

Acţiunile "Erste Group Bank" conduc topul lichidităţii

BET-NG, singurul indice în creştere

Cea de-a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii a fost marcată de scăderea majorităţii indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), singurul coş de acţiuni ce s-a apreciat fiind BET-NG, ce a urcat cu 0,32%. Rulajul a fost de aproximativ 25 de milioane de lei (5,4 milioane de euro), aproape jumătate din media zilnică a acestui an, de peste 47 de milioane de lei, în condiţiile în care pe piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Referitor la evoluţia de ieri a pieţei, domnul Marcel Murgoci, director de operaţiuni în cadrul companiei de brokeraj "Estinvest", ne-a declarat: "Am avut parte de o zi anostă din punctul de vedere al lichidităţii. Începutul şedinţei a fost promiţător din perspectiva evoluţiei principalului indice bursier, BET, care se tranzacţiona la peste 8.000 de puncte. Totuşi, ulterior piaţa a început să scadă, indicele închizând sub acest prag, la 7.977 de puncte. Practic, avem o scădere de aproape 20 de puncte faţă de închiderea din şedinţa anterioară.

Din punctul de vedere al lichidităţii se evidenţiază doar titlurile Erste Group Bank (EBS), OMV Petrom (SNP) şi SIF Banat-Crişana (SIF1), toate cu rulaje de peste trei milioane de lei".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile EBS, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 4,46 milioane de lei, preţul de închidere al transferurilor cu titlurile societăţii bancare fiind de 165 lei/unitate, în scădere cu 1,2%.

Acţiunile SNP au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul 0,292 lei/titlu, în urma unui rulaj de 3,9 milioane de lei, în depreciere cu 0,34%.

Tot ieri, au fost schimbate titluri SIF1 în valoare de 3,06 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,505 lei/acţiune, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 2,37 milioane de lei, cotaţia închizând la valoarea de 13 lei/unitate, în apreciere cu 0,78%.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au încheiat şedinţa de tranzacţionare indecis, la preţul unitar de 2,26 de lei, volumul consemnat fiind de 2,29 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide treisprezece acţiuni, a scăzut cu 0,24%, depreciere similară cu cea a indicelui BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus "Fondul Proprietatea", a coborât cu 0,27%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,18%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,27%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Electrocontact" (ECT): +4,76%

2. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,55%

3. "Electroargeş" (ELGS): +1,89%

4. "Alro" (ALR): +1,50%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): +1,50%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Conted" (CNTE): -6,59%

2. "Bermas" (BRM): -4,67%

3. "MedLife" (M): -3,49%

4. "OIL Terminal" (OIL): -2,88%

5. "Socep" (SOCP): -2,88%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb