BVB Marcel Murgoci: "Scăderea indicilor, generată de evoluţiile de pe bursele externe şi de instabilitatea politică internă"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 noiembrie 2015

Marcel Murgoci: "Scăderea indicilor, generată de evoluţiile de pe bursele externe şi de instabilitatea politică internă"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi mai mici faţă de ziua anterioară, de 26,6 milioane de lei (5,96 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) a avut un început promiţător, indicii îndreptându-se către teritoriul pozitiv. Spre prânz, însă, aceştia au început să scadă, încheind şedinţa pe minus, în medie cu jumătate de procent. Această evoluţie a survenit pe fondul unui volum de tranzacţionare nu foarte mare, de 5,9 milioane de euro, situat, cu aproximaţie, la jumătatea mediei anuale zilnice. Putem aprecia că această evoluţie a indicilor a coincis atât cu ceea ce s-a întâmplat pe bursele externe, cât şi cu relativa instabilitate politică internă generată de demisia actualului guvern".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,63 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 1,31% la 0,828 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au apreciat cu 1,15%, la 2,63 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,84 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 3,6 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 29,2 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 1,23 milioane de lei. Cotaţia EL s-a depreciat cu 0,17%, ultimul preţ fiind de 12,08 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu au fost consemnate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, scăzut cu 0,4%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,41%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,8%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,35%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Speculanti fac tranzactiile intre ei. Se inteleg la preturi: eu vand si tu cumperi si invers. Am prins aceasta intr-o cinvorbire telefonica.....era vorba de SNG.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb