BVB  Noi minime de lichiditate la Bursă

Alexandra Mariş
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 aprilie 2006

Investitorii au ales să-şi fructifice zilele de week-end ceva mai devreme şi vineri nu şi-au prea făcut simţită prezenţa pe Bursă. Valoarea totală a trans-ferurilor a fost de numai 9,3 milioane RON. Indicii bursieri au înregistrat evoluţii divergente. Cea mai puternică apreciere a suferit-o indicele BET (+0,91%), care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri de pe piaţa bursieră. Şi BET-C a crescut, dinamica întregii pieţe fiind de +0,49%. Societăţile de investiţii financiare au înregistrat deprecieri ale cotaţiilor, BET-FI pierzînd -0,85%, pe fondul unei valori totale a transferurilor de 5,2 milioane RON.

"Antibiotice" Iaşi a fost cea mai lichidă societate de la prima categorie a Bursei. Titlurile emitentului, tranzacţionate sub simbolul ATB, au înregis-trat o creştere a cursului cu +2,8%. Creşterea din ultima şedinţă a săptămînii s-a datorat ştirilor legate de privatizarea societăţii. Toţi investitorii în sectorul farmaceutic aşteptau aceste veşti. Preştedintele AVAS, Răzvan Orăşanu, a declarat joi că anul acesta intenţionează să privatizeze 120 de societăţi, dintre care "Antibiotice" este prioritară. Reprezentantul AVAS a menţionat că va fi preferat un ofertant cu experienţă în domeniul farmaceutic dar şi că preţul este o componentă importantă în privatizarea "Antibiotice".

Din sectorul bancar, cel mai tranzacţionat emitent a fost "Banca Transilvania", cu tranzacţii în valoare de peste 900.000 RON. Acţiunile au înregistrat o apreciere a cotaţiei de 0,7%. Acţiunile "BRD-GSG" au crescut mai puternic (+1,1%), însă pe fondul unui rulaj total de numai 518.935 RON. Sub aspectul rulajelor, titlurile SIF au dominat ultima şedinţă a săptămînii trecute. Cele mai transferate acţiuni au fost cele ale SIF5 "Oltenia", valoarea totală a transferurilor perfectate fiind de 1,4 milioane RON.

"Siretul" Paşcani

Cotaţia titlurilor SRT a cîştigat 4,9% în şedinţa bursieră de vineri, în condiţiile unei valori totale a transferurilor de peste 1,4 milioane RON, în creştere faţă de media ultimelor zile. Cursul acţiunilor SRT s-a situat pe o pantă ascendentă încă de la deschiderea şedinţei, de-pă-şind rapid palierul 0,07 RON/ acţiune. La finele zilei, preţul de referinţă s-a situat în apropierea valorii maxime, la 0,0690 RON/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb