BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Scăderea indicilor - pe fondul unei pieţe foarte volatile la nivelul burselor vestice"

(S.A.)
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 februarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua precedentă, de 33,83 milioane de lei (7,5 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: "Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua (de ieri, n.r.) în scădere, pe fondul unei pieţe foarte volatile la nivelul burselor vestice, în special în prima parte a sesiunii nord-americane. Indicele BET a pierdut 0,26% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,99% (ROTX) şi +0,58% (BET-FI). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 6,67 milioane euro, uşor sub media de 6,86 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Impact Developer & Contractor S.A. (IMP), cu +6,36%, pe fondul unor volume peste media ultimei jumătăţi de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Fondul Proprietatea (FP) şi BRD-GSG (BRD) au avut cea mai bună evoluţie (+0,4%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost semnificativ sub media ultimelor 6 luni pentru FP şi uşor sub medie pentru BRD. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r) acţiunile Oltchim S.A. (OLT) cu -14,9% pe fondul unui volum mare relativ la tranzacţiile ultimei perioade. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile OMV-Petrom (SNP, -1,89%), volumele fiind în linie cu media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 12,04 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat, preţul de închidere fiind de 0,755 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au stagnat la 2,29 lei/unitate, în urma unui rulaj de 9,93 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 1,84 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 10,1 lei/unitate.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,19%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,1%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,3%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb