ZIARUL BURSA

04 februarie 2016
Ediţia din 18.09.2024
Tulai, Doamne, se năruie ceriul!

Tulai, Doamne, se năruie ceriul!

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 4 februarie 2016

CĂLIN RECHEA

Când băncile se simt nedreptăţite de promovarea unor noi proiecte de lege sau când au nevoie urgentă de ajutorul statului, spectrul prăbuşirii iminente a sistemului financiar şi economic este "împins" agresiv în faţa opiniei publice şi a legiuitorilor.

Aşa s-a întâmplat în Statele Unite la sfârşitul deceniului trecut, când sute de miliarde de dolari au fost alocate pentru salvarea marilor bănci de pe Wall Street, aşa se întâmplă şi la noi acum, când legea dării în plată trebuie să treacă iar prin Parlament.

Preţul petrolului ar putea creşte cu 50% până la finele anului

ANALIZĂ BLOOMBERG Preţul petrolului ar putea creşte cu 50% până la finele anului

A.V.Materii Prime / 4 februarie 2016

Cotaţia futures a petrolului brut va creşte cu aproximativ 50% până la finele anului curent, potrivit unei analize Bloomberg, care preconizează că barilul de ţiţei american (WTI) ar putea ajunge, în ultimul trimestru, la 46 de dolari, iar cel de petrol european (Brent), la 48 de dolari, dacă piaţa va trece de la supraproducţie la deficit, odată cu declinul cantităţilor extrase din şist, în SUA.

 "Orice speculaţie cum că băncile ar fi cerut amânarea discuţiei nu este doar incorectă, ci şi tendenţioasă şi neavenită"

RAZBOIUL BANCI-CLIENTI / PATRONATUL BANCAR REACŢIONEAZĂ LA DECLARAŢIILE DEPUTATULUI ZAMFIR:  "Orice speculaţie cum că băncile ar fi cerut amânarea discuţiei nu este doar incorectă, ci şi tendenţioasă şi neavenită"

Bănci-Asigurări / 4 februarie 2016

Nici reprezentanţii CPBR şi nici cei ai Asociaţiei Române a Băncilor nu au fost invitaţi să participe la lucrările comisiilor Senatului care ar fi trebuit să aibă loc pe 2 februarie, în care urmau să fie discutate amendamentele la legea dării în plată, propuse de iniţiator în urma retrimiterii proiectului de lege înapoi la Parlament, pentru reexaminare, de către Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat Bogdan Preda, secretar general, director executiv relaţii publice şi instituţionale al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR).

Dan Ghiţă, ROMBET: "Piaţa turismului de cazino - în creştere"

CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA Dan Ghiţă, ROMBET: "Piaţa turismului de cazino - în creştere"

EMILIA OLESCUCompanii / 4 februarie 2016

Piaţa turismului de cazino este în creştere, în ţară noastră, şi va continua să se dezvolte, mai ales în condiţiile în care noua legislaţie din domeniu prevede că, în sezon, cei care organizează jocuri de noroc să obţină licenţe provizorii, ne-a spus Dan Ghiţă, preşedintele ROMBET (Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc din România).

"Ford Europa" face concedieri

"Ford Europa" face concedieri

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2016

"Ford Motor" Co., al doilea mare constructor auto din SUA, va concedia, în Europa, sute de angajaţi din structurile administrative, urmărind astfel să-şi micşoreze cheltuielile anuale cu 200 de milioane de dolari, a anunţat, ieri, Jim Farley, şeful operaţiunilor europene.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

A demisionat ministrul economiei din Ucraina

ALINA VASIESCUInternaţional / 4 februarie 2016

Ministrul ucrainean al economiei, Aivaras Abromavicius, a demisionat ieri, nemulţumit de blocarea reformelor majore, cel mai recent semn al disensiunilor din coaliţia de guvernare, transmit Bloomberg şi Reuters, conform Agerpres.

MACRO NEWSLETTER 4 februarie 2016

MACRO NEWSLETTER 4 februarie 2016

Internaţional / 4 februarie 2016

Vânzările retail din Norvegia au scăzut în decembrie 2015 cu o rată anuală de 1,2%, după un avans de 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 1,3%, după o creştere de 0,5% în luna anterioară.

REVISTA PRESEI 04.02.2016

Willy HomnerRevista Presei / 4 februarie 2016

ADEVARUL 

ANALIZĂ Creşterea accelerată a consumului încinge periculos economia

Combinaţia dintre creşterea veniturilor, scăderea taxelor şi ieftinirile din comerţ a mărit consumul populaţiei până dincolo de capacitatea internă de producţie.

Conferinţa de lansare Aspen Energy Lab

Ioana DogaruComunicate de presă / 4 februarie 2016

Institutul Aspen România, în colaborare cu Energy Policy Group, organizează vineri, 5 februarie, conferinţa de lansare a proiectului Aspen Energy Lab. Evenimentul va avea loc la Hotel Intercontinental, sala Rapsodia, începând cu ora 10:00.

Good grief, the sky is falling!

Good grief, the sky is falling!

CĂLIN RECHEA (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 4 februarie 2016

When banks feel threatened by the passing of new draft laws or when they urgently need the help of the state, the ghost of the imminent collapse of the financial and economic system is aggressively "pushed" before the public and the...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo