CORESPONDENŢĂ DIN LONDRA Dan Ghiţă, ROMBET: "Piaţa turismului de cazino - în creştere"

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Companii / 4 februarie 2016

Dan Ghiţă, ROMBET: "Piaţa turismului de cazino - în creştere"

Piaţa turismului de cazino este în creştere, în ţară noastră, şi va continua să se dezvolte, mai ales în condiţiile în care noua legislaţie din domeniu prevede că, în sezon, cei care organizează jocuri de noroc să obţină licenţe provizorii, ne-a spus Dan Ghiţă, preşedintele ROMBET (Asociaţia Organizatorilor de Jocuri de Noroc din România).

Domnia să ne-a precizat că cele mai mari firme din domeniul gamblingului, indiferent de segment, sunt interesate să investească la noi, precizând: "În România, urmează să fie făcute modificări radicale în ceea ce priveşte echipamentele. În acelaşi timp, organizatorii caută echipamente moderne pentru că jucătorii impun standarde ridicate. Ei sunt din ce în ce mai educaţi şi au tendinţe selective când intră într-o sala de joc. În acest context, cei mai mari producători de echipamente din lume se uită către ţară noastră".

O oportunitate importantă pentru încheiat parteneriate este târgul de profil de la Londra, Ice Totally Gaming, unde se regăsesc cele mai importante firme din domeniu.

Prezent la manifestare, preşedintele ROMBET, asociaţie parteneră la eveniment, ne-a spus: "Dinamica expoziţiei este foarte interesantă, pentru că oamenii nu vin aici doar ca să facă act de prezenţă, ci vin că să renegocieze contractele şi să contracteze echipamente noi. Sunt tranzacţii foarte mari care se fac aici, pentru că ele sunt încheiate între companii cu renume pe piaţă mondială. Sunt standuri închiriate cu 6-7 milioane de lire, pentru trei zile de expoziţie. Vorbim de aproape 100 de firme care plătesc aceşti bani. Sunt companii cotate la miliarde de euro, la burse cum este cea din Londra, Tokyo sau New York. Tot ceea ce a apărut nou în domeniu, de ultima generaţie, că echipamente sau grafică, este prezent în acest târg, iar pentru noi este o oportunitate imensă să facem schimb de experienţă într-un cadru atât de profesionist. Industria evoluează continuu. Am ajuns să avem jocuri prin holograme, nu mai vorbesc de cele virtuale, care permit să-ţi pui o cască pe cap şi să ai impresia că eşti într-un cazino sau pe un teren de fotbal. La expoziţia de aici sunt foarte mulţi operatori români interesaţi de toate acestea".

Piaţa jocurilor de noroc din Londra se ridică la zeci de miliarde de euro, comparativ cu piaţa din România, aflată la un nivel de un miliard de euro, potrivit lui Dan Ghiţă, care ne-a precizat că ţara noastră se află, încă, în spatele multor state în ceea ce priveşte sectorul gamblingului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb