"Ford Europa" face concedieri

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 4 februarie 2016

"Ford Europa" face concedieri

Compania vrea să-şi diminueze costurile cu 200 milioane dolari

"Ford Motor" Co., al doilea mare constructor auto din SUA, va concedia, în Europa, sute de angajaţi din structurile administrative, urmărind astfel să-şi micşoreze cheltuielile anuale cu 200 de milioane de dolari, a anunţat, ieri, Jim Farley, şeful operaţiunilor europene.

Totodată, compania va adopta măsuri suplimentare pentru restructurarea liniei de asamblare, astfel încât să obţină un profit durabil în regiune.

În 2015, "Ford" a înregistrat primul profit din ultimii patru ani în Europa, de 259 milioane de dolari, datorită majorării vânzărilor locale cu 10%.

"Ford Europa" intenţionează să-şi reducă numărul angajaţilor prin plecări voluntare, pensionări anticipate şi salarii compensatorii. Compania are 10.300 de salariaţi în regiune.

Jim Farley a afirmat: "Vrem să fim siguri că ne aflăm pe o fundaţie solidă, astfel încât să ne construim o afacere viabilă în viitor. Aşteptăm o marjă a profitului operaţional de 6 - 8% pe termen lung, faţă de mai puţin de 1% anul trecut".

"Ford" a derulat un program de restructure în baza căruia a închis trei fabrici din Europa şi a eliminat mii de posturi. În 2014, compania a închis o uzină de asamblare în Genk, Belgia, după ce a luat aceeaşi măsură pentru două unităţi în 2013, din Dagenham şi Southampton, Marea Britanie. Acest plan a stabilizat operaţiunile "Ford" în Europa.

În luna ianuarie, "Ford" a anunţat că a înregistrat un câştig record anul trecut, în condiţiile în care operaţiunile sale europene au revenit pe profit. Compania a avut un profit înainte de taxe de 10,8 miliarde dolari în 2015, în creştere cu 48% faţă de anul anterior. Rezultatul a fost influenţat şi de faptul că "Ford" a înregistrat un câştig record în Asia-Pacific şi rezultate bune în America de Nord.

Veniturile din vânzările companiei au crescut cu 3,8%, la 149,6 miliarde de dolari, iar profitul net a sporit de aproape şase ori, la 7,4 miliarde de dolari.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb