"Ford Motor" Co., al doilea mare constructor auto din SUA, va concedia, în Europa, sute de angajaţi din structurile administrative, urmărind astfel să-şi micşoreze cheltuielile anuale cu 200 de milioane de dolari, a anunţat, ieri, Jim Farley, şeful operaţiunilor europene.
Totodată, compania va adopta măsuri suplimentare pentru restructurarea liniei de asamblare, astfel încât să obţină un profit durabil în regiune.
În 2015, "Ford" a înregistrat primul profit din ultimii patru ani în Europa, de 259 milioane de dolari, datorită majorării vânzărilor locale cu 10%.
"Ford Europa" intenţionează să-şi reducă numărul angajaţilor prin plecări voluntare, pensionări anticipate şi salarii compensatorii. Compania are 10.300 de salariaţi în regiune.
Jim Farley a afirmat: "Vrem să fim siguri că ne aflăm pe o fundaţie solidă, astfel încât să ne construim o afacere viabilă în viitor. Aşteptăm o marjă a profitului operaţional de 6 - 8% pe termen lung, faţă de mai puţin de 1% anul trecut".
"Ford" a derulat un program de restructure în baza căruia a închis trei fabrici din Europa şi a eliminat mii de posturi. În 2014, compania a închis o uzină de asamblare în Genk, Belgia, după ce a luat aceeaşi măsură pentru două unităţi în 2013, din Dagenham şi Southampton, Marea Britanie. Acest plan a stabilizat operaţiunile "Ford" în Europa.
În luna ianuarie, "Ford" a anunţat că a înregistrat un câştig record anul trecut, în condiţiile în care operaţiunile sale europene au revenit pe profit. Compania a avut un profit înainte de taxe de 10,8 miliarde dolari în 2015, în creştere cu 48% faţă de anul anterior. Rezultatul a fost influenţat şi de faptul că "Ford" a înregistrat un câştig record în Asia-Pacific şi rezultate bune în America de Nord.
Veniturile din vânzările companiei au crescut cu 3,8%, la 149,6 miliarde de dolari, iar profitul net a sporit de aproape şase ori, la 7,4 miliarde de dolari.