SIF Moldova consideră că procesul cu AIPC nu opreşte consolidarea valorii nominale

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 4 februarie 2016

SIF Moldova consideră că procesul cu AIPC nu opreşte consolidarea valorii nominale

SIF2 Moldova apreciază că procesul cu Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), care a contestat înregistrarea deciziilor AGA din 13 ianuarie, nu condiţionează aplicarea hotărârilor, respectiv derularea procesului de consolidare a valorii nominale a acţiunilor, de la 0,1 lei, la 2,5 lei/unitate.

SIF2 a anunţat, ieri, că la data de 24.02.2016 a fost stabilit termenul de judecată pentru soluţionarea cererii de intervenţie formulată de către un acţionar (n.r AIPC) referitoare la solicitarea SIF Moldova de depunere şi menţionare la ORC Bacău şi publicare în Monitorul Oficial al României partea a IV-a, a Hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a acţionarilor din 13.01.2016 (dosar nr. 191/110/2016 pe rolul Tribunalului Bacău).

Asociaţia a criticat dur propunerea SIF2, spunând că încalcă în mod flagrant un principiu de bază al guvernanţei corporative, şi anume protecţia proprietăţii asupra acţiunilor.

Reprezentanţii SIF2 precizează, în comunicatul de ieri: "În vederea ducerii la îndeplinire a mandatului dat prin Hotărârile Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor din data de 13.01.2016, managementul SIF Moldova va iniţia măsurile necesare astfel încât să fie posibilă încadrarea în termenele impuse de voinţa acţionarilor exprimată în adunare. Astfel, se va menţine colaborarea cu consultanţii juridici independenţi, cu specialişti din cadrul ASF, pentru clarificarea tuturor aspectelor interpretative/tehnice presupuse de «Procedura» şi Calendarul operaţiunii de consolidare hotărâte de acţionarii în AGEA din 13.01.2016".

Potrivit SIF2, consolidarea valorii nominale înseamnă operaţiunea de creştere a valorii nominale a acţiunilor emise de SIF Moldova de la 0,1 lei la 2,5 lei, operaţiune efectuată concomitent cu reducerea corespunzătoare a numărului de acţiuni: 25 acţiuni cu valoare nominală de 0,1 lei/acţiune = 1 acţiune cu valoare nominală de 2,5 lei.

Compania precizează că acţionarii îşi vor exercita opţiunile de Aport în Numerar/Restituire Aport, după aprobarea de către ASF a "Prospectului", conform Regulamentului CE nr. 809/2004, perioada şi punctele de distribuire a formularelor de opţiuni urmând să fie publicate în "Prospect".

Potrivit reprezentanţilor SIF2, demersurile companiei "sunt susţinute de prevederile legale care consfinţesc caracterul executoriu al Hotărârilor AGEA, încă de la momentul adoptării lor, societatea fiind responsabilă pentru ducerea lor la îndeplinire (dispoziţiile legale care condiţionau executarea hotărârii de publicarea în Monitorul Oficial al României partea a IV-a au fost abrogate încă din anul 2006, astfel încât putem aprecia că acest aspect nu ar trebui să aibă un efect direct asupra calendarului aprobat de AGEA)".

Costel Ceocea, preşedintele SIF2, a precizat, la Adunarea Generală care a aprobat consolidarea, că preţul propus pentru această operaţiune - valoarea nominală - presupune minimizarea efortului financiar, atât pentru cei care vor să-şi exercite opţiunea de aport, cât şi pentru societate, în avantajul acţionarilor companiei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Stie domnul doctor ceocea ce zice . Doar e doctor si coferentiar. Apropos plagiatul nu se pedepseste in nici un fel?

    Cum poti sa fii conferentiar daca n ai terminat liceul? Te nvata costel

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb