Zika, un virus mai "pervers" decât îşi închipuia lumea medicală

(O.D.)
Ziarul BURSA #Companii #Sănătate / 4 februarie 2016

Virusul Zika se poate răspândi şi prin contact sexual. Informaţia, care alarmează lumea medicală, vine din SUA, unde în statul Texas a fost confirmat un prim caz. "Pacientul a fost infectat cu virusul după ce a avut relaţii sexuale cu o persoană bolnavă, care s-a întors dintr-o ţară unde virusul este prezent", s-a precizat într-un comunicat remis de serviciile de sănătate ale comitatului Dallas. Acesta este al doilea caz descoperit pe teritoriul SUA. Până acum autorităţile sanitare considerau ţânţarul ca principal mijloc de transmitere a virusului. Zachary Thompson, directorul serviciilor de sănătate şi sociale din comitatul Dallas, a declarat pentru dallasnews.com că din acest moment campania de informare în legătură cu acest virus trebuie să se schimbe: "Faptul că ştim că virusul Zika poate fi transmis prin relaţii sexuale ne influenţează campania de informare în vederea educării cetăţenilor în legătură cu protejarea lor personală, dar şi a altora". Şi Irlanda a raportat primele cazuri de infectare la două persoane care călătoresc în mod constant în America de Sud. Cele două persoane se simt bine şi sunt pe deplin recuperate, conform anunţului biroului pentru servicii de sănătate din Irlanda. De altfel, tot mai multe ţări din Europa se confruntă cu această problemă.

Un scurt moment de emoţie legat de posibila apariţie a virusului Zika a existat şi în ţara noastră. Două persoane care se întorseseră din Republica Dominicană s-au prezentat la Institutul "Matei Balş", în cazul acestora nefiind ridicată suspiciunea de infectare cu virus Zika, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare, medicul Cătălin Apostolescu: "Ieri (marţi, n.r.) s-au prezentat la Institutul Matei Balş două persoane care se întorseseră din Republica Dominicană în urmă cu o lună şi ceva. Erau asimptomatici, nu relatau înţepături de ţânţar, prin urmare nu a fost nici măcar ridicată suspiciunea de Zika".

În cu totul alt context, dar legat de subiect, constructorul indian de maşini "Tata Motors" a decis să retragă numele "Zica", dat uneia dintre maşinile sale, lansate recent pe piaţă.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb