BVB Rulaj de 24,1 milioane lei, sub media zilnică a anului

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iunie 2020

Rulaj de 24,1 milioane lei, sub media zilnică a anului

Scăderi pe linie pentru indici

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) s-au depreciat în şedinţa de tranzacţionare de ieri, în contrast cu avansurile din pieţele europene şi cele din Statele Unite, care cunoşteau creşteri, în prima parte a şesiunii bursiere.

BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, a coborât cu 0,98%, în timp ce BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai tranzacţionate 25 de titluri de la bursa noastră, a avut un recul de 0,91%.

Rulajul a fost de numai 24,14 milioane de lei, ceva mai puţin jumătate din media zlinică a acestui an, de 51,78 milioane de lei, în condiţiile în care, prin piaţa "deal", nu s-a derulat nicio tranzacţie.

Brokerii de la Prime Transaction au notat, în raportul zilnic al societăţii: "Indicii au continuat scăderile şi în şedinţa de astăzi (n.r. ieri), cea mai mare corecţie fiind înregistrată de indicele BET-NG, care a coborât cu 1,35%. Valoarea tranzacţiilor a fost de aproape 5 milioane euro, în scădere comparativ cu şedinţa precedentă. Banca Transilvania (TLV) a fost cel mai lichid emitent cu o valoare tranzacţionată de 3,2 milioane lei. Din indicele BET, remarcăm avansul înregistrat de emitentul Nuclearelectrica (SNN) care a închis şedinţa cu o apreciere de 2,23%. La polul opus, avem societatea Transgaz (TGN), care s-a corectat cu 4,61%, fiind şi data ex-dividend".

Acţiunile Banca Transilvania, cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, au stagnat la preţul de 2,105 lei/unitate.

Locul al doilea în topul rulajului din piaţa "regular" a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat ziua bursieră în scădere cu 0,63%, la 31,6 lei/acţiune, în condiţiile unor transferuri în sumă de 2,44 milioane lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 1,235 lei, în depreciere cu 0,4%, pe fondul unei valori a schimburilor de 2,29 milioane de lei.

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Erste Group Bank (EBS), care au antrenat un rulaj 2,19 milioane de lei, ultima cotaţie a băncii austriece listată secundar la Bucureşti fiind de 100,5 lei, în creştere cu 1,11%.

Indicele compozit BET Plus s-a depreciat cu 0,94%, în timp ce indicele BET-FI, al celor cinci SIF-uri plus FP, a avut un declin de 0,24%.

Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a coborât cu 0,55%.

Topul celor mai mari creşteri 

1. "Prodplast" (PPL): +14,57%

2. "Mecanica Ceahlău" (MECF): 4,90%

3. "Electroargeş" (ELGS): +4,73%

4. "Electromagnetica" (ELMA): +4,51%

5. "Bucovina-Club de Munte" (BCM): +3,90%

Topul celor mai mari scăderi

1. "IAR Braşov" (IARV): -6,67%

2. "Transgaz" (TGN): -4,61%

3. "Farmaceutica Remedia" (RMAH): -3,85%

4. "Sphera Franchise Group" (SFG): -3,23%

5. "Dafora" (DAFR): -2,86%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb