ZIARUL BURSA

26 iunie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Mugur Isărescu

CNSAS:  Isărescu - recrutat de Securitate când era cercetător la Institutul de Economie Mondială

E.O.Bănci-Asigurări / 26 iunie 2020

CNSAS arată că informaţiile furnizate de Isărescu vizează îngrădirea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la libertatea cuvântului, scrie g4media 

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) susţine, în documentul trimis instanţei, că guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, ar fi fost recrutat de Securitate pe când era cercetător la Institutul de Economie Mondială, arată g4media.

Sebastian Bodu

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / SEBASTIAN BODU, CONSILIER DE STAT LA CANCELARIA PREMIERULUI: "Fondul Suveran va fi un fond de private-equity cu subscripţii la companiile nelistate la bursă"

G.M.Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

Guvernul va aproba în maximum trei săptămâni hotârârea prin care va înfiinţa Fondul Suveran de Investiţii, care va fi un fond private-equity cu bani de la bugetul de stat, a afirmat Sebastian Bodu, consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-minis­trului Ludovic Orban.

Marius Budăi

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / MARIUS BUDĂI, MEMBRU ÎN COMISIA BUGET, FINANŢE-BĂNCI DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale"

G.M.Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

Tot ce s-a întâmplat în ultima vreme pe pieţele de capital reprezintă o anomalie, în opinia lui Marius Budăi, membru al Comisiei buget, finanţe- bănci din Camera Deputaţilor, care consi­deră că modul în care acestea au revenit din perioada de criză este prea rapid în comparaţie cu realitatea economică.

Sebastian Burduja

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / SEBASTIAN BURDUJA, SECRETAR DE STAT, MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE: "Apariţia unor legi care interzic listarea companiilor de stat pentru o perioadă de timp este regretabilă"

A.T.Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

Apariţia unor legi care interzic listarea companiilor de stat pentru o perioadă de timp este regretabilă şi reprezintă o iniţiativă legislativă a unor oameni care nu cunosc diferenţa dintre listare şi privatizare şi care promovează acelaşi tip de discurs de tipul «nu ne vindem ţara străinilor», a declarat Sebastian Burduja, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanţelor Publice.

Adrian Tănase

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / ADRIAN TĂNASE, CEO BVB: "Piaţa primară trebuie reactivată prin reluarea listărilor"

A.V.Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

"Trebuie să oferim oportunităţi de investiţii fondurilor de pensii"  

"Guvernul trebuie să continue procesul de privatizări"

Piaţa primară a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) trebuie reactivată, conform domnului Adrian Tănase, CEO-ul BVB, care susţine că, în acest sens, este necesară reluarea listărilor. Domnia sa afirmă: "Avem o problemă cu piaţa primară, care este îngheţată. Nu avem listări, această piaţă a avut ultimul IPO în 2018. Piaţa primară trebuie reactivată.

Dan Paul

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / DAN PAUL, ASOCIAŢIA BROKERILOR: "Investitorii trebuie să aibă încredere în piaţă şi prin prisma reglementatorului"

Andrei Iacomi Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

"Wirecard este un bun studiu de caz pentru piaţa noastră" 

Investitorii trebuie să aibă încredere în piaţa de capital şi prin prisma reglementatorului, a spus Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, în condiţiile în care Nicu Marcu, unicul candidat la postul de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), a fost votat, miercuri, de către plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru restul de mandat până în 2023, ca preşedinte al instituţiei.

Horia Gustă

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / HORIA GUSTĂ, PREŞEDINTELE CONSILIULUI DIRECTOR AL AAF: "Trebuie să ridicăm nivelul de educaţie financiară, pentru a obişnui oamenii să economisească"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 26 iunie 2020

"O bună parte dintre investitori conştientizează potenţialul pe care îl au fondurile de acţiuni şi piaţa de capital în general" 

Nivelul de educaţie financiară al populaţiei trebuie să crească, pentru a avea mai mulţi investitori la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi, implicit, în fondurile de investiţii, a precizat Horia Gustă, preşedintele Consiliului Directoral al Asociaţiei Administratorilor de Fonduri (AAF).

Gheorghe Piperea

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / GHEORGHE PIPEREA, AVOCAT: "Pe portalul instanţelor se află un număr enorm de procese în care ASF este pârâtă"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 26 iunie 2020

Piperea: "Solicit autorităţilor sa vândă titluri de stat mai degrabă pe piaţa de capital decât prin sistemul bancar" 

Gheorghe Piperea: "Mi se pare aberant ca un SIF să aibă deţineri la alt SIF"

Cele peste 70 de miliarde de euro din depozitele bancare trebuie să fie mobilizate şi prin titluri de stat, nu doar prin sistemul bancar, acesta având acum monopol în domeniu, este de părere avocatul Gheorghe Piperea, care a comentat: "De la piaţa de capital aştept mobilizarea capitalurilor. Solicit autorităţilor sa vândă titluri de stat mai degrabă pe piaţa de capital decât prin sistemul bancar".

Adrian Codirlaşu

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / ADRIAN CODIRLAŞU, PREŞEDINTE CFA ROMÂNIA: "Contribuţia la Pilonul II ar trebui majorată"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 26 iunie 2020

Prin listarea companiilor mari de stat cresc şansele să fim calificaţi piaţă emergentă de toate agenţiile de rating, afirmă Codirlaşu 

Numărul listărilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost mai mare în anii trecuţi, deoarece la vremea respectivă contribuţia la fondurile de pensii Pilon II era mai ridicată, a subliniat Adrian Codirlaşu, preşedintele CFA România. El a propus de altfel majorarea contribuţiei la fondurile de pensii obligatorii administrate privat pentru asigurarea securităţii financiare a viitorilor pensionari.

"România încă trebuie să stabilească încredere în piaţa de capital"

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / ANDRE CAPPON, FONDATOR CBM GROUP: "România încă trebuie să stabilească încredere în piaţa de capital"

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 26 iunie 2020

România încă trebuie să stabilească încredere în piaţa de capital pentru ca bursa locală şi avuţia ţării să evolueze în direcţia potrivită, a declarat Andre Cappon, fondatorul grupului CBM din New York. El a mai spus, printre altele, că bursa americană manifestă un optimism precaut după momentul de dezastru din luna martie.

"Listarea companiilor de stat ar trebui să fie o prioritate"

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / MARIUS DAN, FRANKLIN TEMPLETON INVESTMENTS ROMÂNIA: "Listarea companiilor de stat ar trebui să fie o prioritate"

A.V.Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

Momentul actual este unul în care atât interesul investitorilor instituţionali locali, prin fondurile de pensii, cât şi internaţionali, este foarte ridicat pentru activele din România, conform domnului Marius Dan, Senior Vice-President Corporate Strategy în cadrul Franklin Templeton Investments România.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Dan Popovici

VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / DAN POPOVICI, CEO OTP ASSET MANAGEMENT: "Mă aştept să reintrăm pe o tendinţă de creştere economică, chiar din trimestrul al treilea al acestui an"

Adelina ToaderPiaţa de Capital / 26 iunie 2020

"Istoria a demonstrat că investiţiile în acţiuni sunt poate cea mai bună metodă de protecţie în faţa inflaţiei" 

Ne aflăm într-o zonă de mare incertitudine, în prezent, şi niciun economist sau macroeconomist nu poate estima cum va reveni...

Patologia puterii

Cornel CodiţăEditorial / 26 iunie 2020

Cornel Codiţă

Te uiţi în jur şi nu de puţine ori îţi vine să te cruceşti. Oameni care păreau pînă mai deunăzi perfect normali deviază radical de la presupusa şi necesara lor normalitate, fără nici o tranziţie sau semn prevestitor. Exprimări publice, acţiuni,...

MACRO NEWSLETTER 26 Iunie 2020

MACRO NEWSLETTER 26 Iunie 2020

Macroeconomie / 26 iunie 2020

Comenzile pentru bunuri durabile din SUA şi-au temperat scăderea anuală în luna mai 2020, până la 17,9%, de la 30,2% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 15,8%, după un declin de 18,1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo