VIDEOCONFERINŢA PIAŢA DE CAPITAL ÎN TIMPUL PANDEMIEI COVID-19 / MARIUS BUDĂI, MEMBRU ÎN COMISIA BUGET, FINANŢE-BĂNCI DIN CAMERA DEPUTAŢILOR: "Revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale"

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 26 iunie 2020

Marius Budăi

Marius Budăi

Tot ce s-a întâmplat în ultima vreme pe pieţele de capital reprezintă o anomalie, în opinia lui Marius Budăi, membru al Comisiei buget, finanţe- bănci din Camera Deputaţilor, care consi­deră că modul în care acestea au revenit din perioada de criză este prea rapid în comparaţie cu realitatea economică.

Marius Budăi a precizat că "revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale", care au cunoscut o contracţie în majoritatea statelor. Domnia sa a mai spus că este necesar ca titlurile de stat să fie vândute pe piaţa de capital pentru că randamentul va fi mai mare şi că este nevoie de o nouă reglementare privind participarea fondurilor de la Pilonul II de pensii la susţinerea inves­tiţiilor publice din ţara noastră.

Marius Budăi a arătat: "Referitor la participarea fondurilor de pensii private la investiţii, guvernările din ultimii trei ani au ridicat această problemă şi chiar am făcut modificări în OUG 114/2018 care să stimuleze acest lucru, dar actul normativ a fost contestat vehement de anumite companii.

Tot ce s-a întâmplat ulterior pe pieţele bursiere, cu fondurile din Pilonul II de pensii, a arătat că am avut dreptate atunci când am ridicat problema privind randamentele acestor fonduri şi al modului în care investesc acestea. Cel mai recent exemplu, este cel de la NN Pensii cu investiţia în Wirecard, iar pentru lămurirea situaţiei am solicitat Autorităţii de Supraveghere Financiară să ne ofere toate datele problemei, deoarece vorbim despre o piaţă emoţională. Consider că legea în acest domeniu ar trebui modificată, în sensul să ne permită să ne îndreptăm, să alegem între cei şapte actori din piaţa Pilonului II de Pensii, sau între actorii care este posibil să acceseze această piaţă în perioada următoare".

Referitor la Autoritatea de Supraveghere Financiară, Marius Budăi s-a declarat nemulţumit de modul în care a decurs audierea noului preşedinte al instituţiei, Nicu Marcu, deoarece ar fi dorit să fie o discuţie mult mai amplă cu privire la modul în care doreşte noul şef al ASF să schimbe lucrurile în zona Pilonului II de Pensii, în zona asigurărilor şi în alte segmente ale pieţei de capital. Domnia sa spus că ar fi necesară o modificarea a legislaţiei în privinţa ASF, care să fie făcută, dacă nu de actuala componenţă a Parlamentului, măcar de Parlamentul ai cărui membrii vor fi aleşi în luna decembrie.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Marius Budăi a precizat că "revenirea în V a pieţelor bursiere dovedeşte o decuplare de la economiile naţionale", care au cunoscut o contracţie în majoritatea statelor.

    Concluzia = Marius Budăi, membru al Comisiei buget, finanţe- bănci din Camera Deputaţilor = pur si simplu nu intelege diferenta dintre pietele bursiere si economie  

    Adevarul = un indice bursier este market-weighted = adica firmele mari au influenta asupra indicelui bursier mult mare decit firmele mici . 

    In indicele Bursier = Nu conteaza ca o firma mica merge prost si va da faliment , conteaza ca firmele mari merg bine si fac profit .

    Domnului Budai nu i-ar strica un pic de educatie finaciara caci altfel se face de rusine . 

    1. Evident , in aceasta criza economica , firmele mici sint mult mai mult afectate decit firmele mari .

      Firmele mari , fara datorii si cu un good free cash flow vor fi afectate mult mai putin . 

      De aceea incidicii bursieri sint la new high .  

      De exemplu :

      Firme ca Apple , Microsoft , Amazon , Google -Alphabet si Facebook ( care domina prin capitalizare indicii bursieri americani) sint mult mai putin afectate in comparatie cu firmele de turism , aviatie , hoteluri , croaziere sau firme gen restaurante , cafenele . 

    Daca am ajuns sa luam lumina de la Budai, vai si amar de tara asta!

    1. Alo,cei trei de sus, de unde atâta siguranță de specialiști?Budai a spus ceva de bun simț, dar putem detalia

      Azi in lume merg bine doar "câteva " firme mari de tehnologie nu industrie, nici aviație nici mașini ,nici nimic!Problema e că nu plătesc taxe in lume si f. puțin în SUA! Ati auzit voi să putem trăi fără bani,sau cât tot tipărim? 

      Apoi vă imaginați voi ca toata lumea să primească toate produsele prin Amazon? Câte masini trebuie? Câtă benzină trebuie? La afișele pe care le avem câte returnari se fac?

      afișe-a se citi ifosele

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb