BVB Rulaj de 39 milioane lei, sub cel din şedinţa anterioară

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 mai 2020

Rulaj de 39 milioane lei, sub cel din şedinţa anterioară

BET-FI, singurul indice în creştere

Scădere de 7,67% a acţiunii SNP, la data ex-dividend

Opt din cei nouă indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi în şedinţa de ieri, în condiţiile înregistrării unei lichidităţi de 39,1 milioane de lei, sub cea din şedinţa anterioară, de circa 50,8 milioane de lei,

Anca Păltineanu, analist de investiţii în cadrul Tradeville, ne-a transmis: "Astăzi (n.r. ieri), indicii Bursei de Valori Bucureşti au avut o evoluţie în general negativă, asemănătoare cu cea înregistrată pe principalele burse europene. Indicele BET a pierdut 2,13% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -3,14% pentru BET-NG şi +0,28% în cazul BET-FI. Valoarea totală zilnică a tranzacţiilor a fost de aproximativ 8,1 milioane de euro, sub media zilnică de 11,4 milioane de euro înregistrată de la începutul anului.

Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Aerostar (ARS), +7,32%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni. Din cadrul indicelui BET, cea mai bună evoluţie a zilei a fost înregistrată de acţiunile Sphera Franchise Group (SFG), +0,66%, pe fondul tranzacţionării unui volum sub media ultimelor şase luni.

Cea mai mare scădere au înregistrat-o astăzi (n.r. ieri) acţiunile OMV Petrom (SNP), -7,67%, având un volum peste media ultimelor şase luni, iar următoarea cea mai slabă evoluţie din cadrul indicelui BET au marcat-o titlurile Romgaz (SNG), -2,36%, pe fondul unui volum de acţiuni sub media tranzacţionată în ultimele şase luni pentru acest simbol".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunie Banca Transilvania (TLV), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la 1,95 lei, în scădere cu 1,42%, în condiţiile unei valori a transferurilor de 11,54 milioane de lei.

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au cumulat un rulaj de 7,28 milioane de lei, cotaţia Fondului fiind în stagnare la 1,16 lei.

Titlurile SNP s-au depreciat cu 7,67%, până la preţul de 0,337 lei, în condiţiile în care ieri a fost data ex-dividend pentru distribuţia de 0,031 lei, echivalentul unui randament brut de 8,75% faţă de ultima cotaţie a acţiunii companiei de săptămâna trecută.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a fost ocupat de acţiunile Nuclearelectrica (SNN), care au angrenat un rulaj 2,4 milioane de lei, ultima cotaţie a titlurilor producătorului de energie fiind de 16,54 lei, în creştere cu 0,12%.

Prin piaţa "deal" nu a avut loc nicio tranzacţie.

Indicele compozit BET Plus a coborât cu 1,98%, în timp ce indicele BET-BK, reperul fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un declin de 1,21%.

Indicele BET-XT, ce reflectă evoluţia celor mai lichide 25 de titluri de la bursa noastră, a scăzut cu 1,81%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb