BVB şi ANIS vor colabora pentru promovarea pieţei de capital ca sursă de finanţare în rândul antreprenorilor din sectorul IT

A.P.
Piaţa de Capital / 7 aprilie 2021

BVB şi ANIS vor colabora pentru promovarea pieţei de capital ca sursă de finanţare în rândul antreprenorilor din sectorul IT

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi Asociaţia Patronala a Industriei de Software şi Servicii (ANIS) au semnat un protocol de colaborare pentru promovarea oportunităţilor de finanţare prin piaţă de capital pentru companiile romaneşti de IT, scrie un comunicat al BVB.

Radu Hangă, Preşedinte, Bursa de Valori Bucureşti:

"Bursa de Valori Bucureşti reprezintă principalul canal de finanţare pentru antreprenorii romani, obiectivul nostru este să susţinem dezvoltarea companiilor locale. Sectorul IT este esenţial pentru economia României, fiind un sector care a avut o dinamica extraordinara în ultimii ani şi pe care ni-l dorim tot mai bine reprezentat la bursa. Ne dorim că investitorii noştri să poată accesa cât mai multe companii din zona de tehnologie prin intermediul platformei Bursei de Valori Bucureşti, iar parteneriatul cu ANIS este un pas foarte important în aceasta direcţie."

Gabriela Mechea, Director Executiv, ANIS:

"Ne bucuram că anunţam acest parteneriat în cadrul industriei IT, un sector economic extrem de dinamic şi cu un rol important în dezvoltarea României, aşa cum s-a observat şi în aceasta criza pandemica globala. ANIS şi BVB sprijină, astfel, companiile tech locale în vederea atragerii de capital necesar creşterii atât a propriilor organizaţii, cât şi a economiei digitale romaneşti."

Adrian Tănase, Director General, Bursa de Valori Bucureşti:

"Evoluţia bursei din ultimii ani s-a remarcat printr-un interes foarte ridicat al investitorilor pentru companii cu potenţial de creştere, cele din sectorul IT fiind printre cele mai atractive. Ne dorim că prin parteneriatul cu ANIS să identificam acei antreprenori şi acele companii care să poată utiliza acest capital disponibil la parametri optimi, contribuind, astfel, la dezvoltarea generala a mediului de afaceri din Romania."

Sectorul IT local a cunoscut o creştere spectaculoasa în ultimul deceniu şi, în acest interval, companii pornite din Romania au devenit povesti de succes la nivel global, potrivit comunicatului.

Bursa de Valori Bucureşti considera că potenţialul de dezvoltare este mult mai ridicat, iar piaţă locala de capital poate fi o rampa de lansare pentru mulţi alti antreprenori, prin oportunităţile de atragere de capital, dar şi prin creşterea vizibilităţii companiilor lor.

În cadrul parteneriatului agreat, Bursa de Valori Bucureşti şi ANIS iţi propun organizarea unor evenimente şi prezentări pentru membrii ANIS despre piaţa de capital şi posibilităţile de dezvoltare prin utilizarea instrumentelor specifice disponibile prin platformele Bursei de Valori Bucureşti. În egala măsură, ANIS se vă implica în promovarea proiectului Made în Romania al Bursei de Valori Bucureşti, proiect care are drept obiectiv conectarea antreprenorilor şi a finanţatorilor din Romania pe o singura platforma, dar şi identificarea celor mai promiţătoare companii locale.

Parteneriatul dintre BVB şi ANIS reprezintă încă o etapa importanta pentru dezvoltarea pieţei de capital din Romania, dar şi a mediului antreprenorial prin eficientizarea accesului companiilor la multiple surse de finanţare şi facilitarea accesului acestora la listarea la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb