BVB Titlurile TLV au atins un nou maxim istoric

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 martie 2004

Evoluţia cursurilor titlurilor cotate s-a înscris pe un trend descrescător pe parcursul sesiunii bursiere de luni, pe fondul unei lichidităţi în creştere uşoară faţă de vineri. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a ridicat la 62,5 miliarde de lei. Transferurile cu obligaţiunile emise de BCR "Leasing" au însumat 75 miliarde de lei.

Preţurile titlurilor emise de SIF-uri au stagnat, pe fondul unei lichidităţi medii. Analiştii apreciază că acţiunile SIF nu mai sînt interesante, momentan, pentru investitori, întrucît au trecut datele de referinţă pînă la care puteau fi cumpărate acţiuni SIF purtătoare de dividende.

La categoria a doua a Bursei de Valori, cele mai tranzacţionate au fost titlurile emise de "Policolor" Bucureşti, valoarea transferurilor efectuate cu acestea fiind de 10,5 miliarde de lei.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Cursul titlurile TLV a evoluat, pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, pe un trend ascendend şi a atins un nou maxim istoric, de 7.200 lei/acţiune. Tranzacţiile cu titlurile TLV au cumulat peste 790.000 de acţiuni, în valoare de 5,6 miliarde de lei. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 7.150 lei/acţiune, în creştere cu 2,1% faţă de şedinţa precedentă. Brokerii afirmă că numărul ordinelor de cumpărare pentru titluri ale "Băncii Transilvania" a cres-cut, în timp ce oferta de vînzare tinde să se reducă, aşteptîndu-se la noi creşteri ale cursului.

"Siretul" Paşcani

Acţiunile "Siretul" Paşcani au fost intens tranzacţionate, pe fondul unui număr mare al ordinelor de vînzare. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 8.800 lei/acţiune, cu 11% mai mic decît vineri.

Analiştii apreciază că scăderea preţului acţiunilor SRT ar putea continua şi astăzi, datorită numărului ridicat al ordinelor de vînzare. Analiştii cred că majorarea preţului titlurilor SRT din ultima perioadă a fost speculativă, nefiind justificată de rezultatele financiare ale societăţii.

"Impact" Bucureşti

Cursul titlurilor IMP a scăzut pe parcursul sesiunii bursiere de ieri pe fondul unei lichidităţi foarte bune. Valoarea transferurilor efectuate cu acestea a fost de 4,1 miliarde de lei. Brokerii consideră că lichiditatea mare se datorează faptului că unii acţionari îşi vînd o parte din titlurile IMP ca să procure lichidităţi pentru subscrierea în cadrul majorării capitalului social.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb