BVB Tranzacţii cu obligaţiuni în valoare de 19 miliarde de lei

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate vineri la BVB s-a ridicat la 101 miliarde de lei, din care suma de 19,1 miliarde de lei este aferentă transferurilor cu obligaţiuni. Au fost efectuate trei tranzacţii cu 3.000 de obligaţiuni "Raiffeisen Bank" la un preţ mediu cu 0,49% mai mare decît principalul ( milioane de lei). Valoarea celor trei transferuri a fost de 15,5 miliarde de lei. Totodată, au fost transferate 134 obligaţiuni BRD la un preţ cu 3% mai mare decît valoarea nominală (25 milioane de lei).

Directorul general de la "Electroaparataj" a vîndut o parte din acţiunile deţinute

Ştefan Bogdan Ghimpa Nisipeanu, director general la "Electroaparataj" Bucureşti (ELJ) a vîndut 500.000 de acţiuni ELJ, din pachetul de 1.555.528 de titluri pe care îl deţinea, arată un comunicat al companiei. În urma vînzării, participaţia directorului general la capitalul social al companiei, s-a diminuat de la 1,18% la 0,76%.

SNP "Petrom" Bucureşti

Titlurile SNP au fost oprite de la tranzacţionare în jurul orelor 12:00 întrucît a fost semnat contractul de privatizare. BVB poate să suspende de la tranzacţionare acţiunile unei societăţi, în situaţia în care are loc un eveniment important ce ar putea afecta preţul. În cele aproape două ore de tranzacţionare, preţul titlurilor SNP s-a înscris pe un trend descrescător pe fondul unei lichidităţi ridicate. Pachetele transferate au fost în general mari, cel mai mare dintre acestea numărînd 230.500 acţiuni.

Ultima tranzacţie a fost perfectată la preţul de 2.430 lei/titlu, cu 4,7% mai mic decît preţul de închidere de joi şi cu 120 de lei sub preţul de deschidere de vineri.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Acţiunile RRC au fost vineri preferatele investitorilor, înregistrînd un volum de tranzacţionare de peste 9,7 milioane de acţiuni. Preţul s-a înscris pe un trend descrescător, ultima tranzacţie fiind realizată la preţul minim al zilei, respectiv 617 lei/acţiune. Acesta este cu 3,1% mai mic decît cursul de închidere de joi. Au fost tranzacţionate pachete mari de acţiuni, cel mai mare avînd 1,5 milioane acţiuni. Transferul acestuia a fost realizat la jumătatea şedinţei bursiere la cursul de 625 lei/titlu.

"Amonil" Slobozia

Preţul titlurilor AMO a crescut în primele minute de tranzacţionare de la 422 lei la 470 lei/acţiune, după care trendul s-a inversat, astfel că la jumătatea şedinţei preţul a atins un minim de 406 lei/titlu. Spre sfîrşitul sesiunii a fost înregistrată o nouă apreciere a cursului, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul de 437 lei/acţiune, cu 4,1% mai mare decît cursul de închidere de joi. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat, numărul titlurilor transferate ridicînsu-se la 5,2 milioane. Brokerii consideră că investitorii sînt interesaţi de acţiunile AMO întrucît conducerea societăţii estimează obţinerea unui profit de 56 miliarde de lei pentru 2004.

SIF "Banat Crişana"

Cursul titlurilor SIF1 a înregistrat vineri cea mai mare creştere comparativ cu celelate titluri ale societăţilor de investiţii, respectiv de 1,2%. Preţul a oscilat între 8.500 lei şi 8.700 lei/acţiune, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,2 milioane de acţiuni în valoare totală de 10,9 miliarde de lei. Spre sfîrşitul sesiunii a fost transferat un pachet de 200.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat vineri) la preţul de 8.650 lei/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb