BVB Tranzacţii de 78 milioane lei, peste media zilnică a anului

A. I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 septembrie 2020

Tranzacţii de 78 milioane lei, peste media zilnică a anului

BET închide deasupra nivelului de 9.000 de puncte

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut oscilaţii relativ reduse în şedinţa de tranzacţionare de ieri, într-o zi fără direcţie clară în pieţele europene.

BET, al celor mai lichide şaptesprezece acţiuni de la BVB, cu excepţia SIF-urilor, s-a apreciat cu 0,14%, la 9.009,43 puncte, în timp ce BET-XT, ce urmăreşte traseul celor mai tranzacţionate acţiuni ale bursei noastre a avut o creştere de 0,12%, până la 814,52 puncte.

Valoarea totală a schimburilor s-a ridicat la 78,16 milioane de lei, peste cea din şedinţa anterioară, de 46 milioane lei, cele mai mari aporturi la lichiditate venind din partea transferurilor cu acţiunile Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNO) şi SIF Transilvania (SIF3).

În raportul zilnic al societăţii, echipa de la Prime Transaction a notat: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Indicele BET a avut cea mai bună evoluţie, reuşind să închidă peste pragul de 9.000 de puncte. Valoarea tranzacţiilor a fost de 16,1 milioane euro, peste media anului curent. Banca Transilvania a fost principalul furnizor de lichiditate, asigurând circa 37% din rulajul zilnic. Din indicele BET, avem trei emitenţi cu aprecieri de peste un procent: Bursa de Valori Bucureşti (BVB), 1,6%, OMV Petrom, 1,53% şi Banca Transilvania, 1,09%. La capitolul scăderi, Romgaz (SNG) a avut cea mai mare corecţie, respectiv de 1,86%".

Acţiunile Banca Transilvania, cea mai bine clasată companie a pieţei noastre de capital din indicele MSCI Frontier Markets, şi unul dintre titlurile de la BVB care vor intra în indicele de pieţe emergente a FTSE Russell în această lună, au cumulat un rulaj de 28,92 milioane de lei, cotaţia TLV încheind şedinţa de tranzacţionare la 2,31 lei.

Pe poziţia a doua în topul lichidităţii din piaţa "regular" s-au situat acţiunile OMV Petrom, al căror preţ a urcat la 0,3645 lei, în condiţiile unei valori a transferurilor de 14,39 milioane de lei.

Titlurile SIF Transilvania (SIF3) s-au apreciat cu 0,55%, până la 0,365 lei, pe fondul unui rulaj de 11,23 milioane de lei, asigurat în proporţie covârşitoare de o singură tranzacţie, cu 1,4% din societate.

Poziţia a patra în acest top a fost ocupată de acţiunile Transgaz (TGN), care au coborât cu 0,34%, la preţul de 292 lei, în condiţiile unei valori tranzacţionate de 3,95 milioane de lei.

Prin piaţa "deal" nu a fost realizată nicio tranzacţie.

Indicele compozit BETPlus s-a apreciat cu 0,12%, la 1.348,3 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, a avut un recul de 0,06%, până la 1.732,14 puncte.

Indicele BET-NG, ce reflectă evoluţia companiilor din sectorul energeric şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 0,24%, la 689,42 puncte, în timp ce indicele financiar BET-FI a avut o scădere de de 0,03%, la 41.878,18 puncte.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. IOHANNIS,conduce un regim mai TOTALITAR chiar decat cel CEAUSIST.Asa ca romani,aveti ocazia sa scapati de jugul IOHANNIST,la viitoarele alegeri.!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb