BVB/ALEXANDRU CHIRILUŞ, INTERCAPITAL INVEST: "Lichiditate sub medie în şedinţa de vineri"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 iulie 2016

"Lichiditate sub medie în şedinţa de vineri"

Titlurile "Banca Transilvania", cele mai lichide

85% din rulajul total, realizat de schimburile pe primii cinci emitenţi

Şedinţa de tranzacţionare de vineri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a avut o lichiditate sub medie, a apreciat domnul Alexandru Chiriluş, broker în cadrul Intercapital Invest, care a punctat faptul că valoarea tranzacţionată pe primii cinci emitenţi din top a reprezentat 85% din totalul rulajului consemnat în ultima zi a săptămânii trecute.

Volumul total de tranzacţionare a fost, vineri, de 22,05 milioane de lei (4,94 milioane euro), mai mare decât cel înregistrat joi, în contextul în care opt dintre indicii BVB au încheiat şedinţa în apreciere.

Domnul Chiriluş ne-a declarat: "Şedinţa de tranzacţionare de astăzi (vineri, n.r.) a avut o lichiditate sub medie, cu tranzacţii pe piaţa «regular» de peste 4 milioane euro, la un volum de aproximativ 16 milioane de acţiuni. O parte din acţiuni au rămas stabile; printre acestea, s-au aflat cele ale Băncii Transilvania, acolo unde investitorii rămân destul de conectaţi, acest lucru văzându-se cel mai bine în volumele zilnice. Pe piaţa «deals» s-a tranzacţionat un volum de 250.000 de acţiuni Banca Transilvania (TLV), la un preţ mediu de 2,1250 lei/acţiune. În top 5 al valorilor tranzacţionate se află Banca Trasilvania, Romgaz (SNG), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP) şi Transgaz (TGN), valoarea tranzacţionată pe aceşti emitenţi reprezentând 85% din totalul lichidităţii de astăzi (vineri, n.r.)".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor TLV, domnia sa a precizat: "După cum se ştie, majorarea de capital la Banca Trasilvania a fost înregistrată, urmând, cât mai curând, ca şi Depozitarul Central să facă modificarea capitalului social, prin alocarea acţiunilor gratuite. Aşadar, ne aşteptăm ca, odată cu încărcarea acţiunilor gratuite, schimburile la TLV să crească şi totodată să vedem o dinamică mai mare în evoluţia preţului de piaţă".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,15 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,23%, preţul de închidere fiind de 2,155 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au scăzut cu 0,66%, la 22,55 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,33 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,782 lei/unitate, în depreciere cu 0,26%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 1,28 milioane de lei. Cotaţia SNP a urcat cu 0,39%, ultimul preţ fiind de 0,26 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,05%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,01%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,3%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,09%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,02%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb