ZIARUL BURSA

25 iulie 2016
Ediţia din 19.10.2024
Va deveni Turcia membră a Tratatului de la Varşovia?

Va deveni Turcia membră a Tratatului de la Varşovia?

CORNEL CODIŢĂEditorial / 25 iulie 2016

CORNEL CODIŢĂ

La prima vedere, într-o lume normală, întrebarea nu are nici un sens, e drept! Tratatul de la Varşovia nu mai există, din 1991 iar, pe de altă parte, Turcia, membră a NATO încă din 1952, nu a făcut cunoscută intenţia de a părăsi organizaţia. Şi totuşi, întrebarea, năroadă aşa cum este, are puterea să dezvăluie postura cu totul neobişnuită în care se află ţara de lîngă noi. Una de care, cu bune şi cu rele, ne leagă atîta istorie. Trecută, prezentă şi viitoare! Turcia se află suspendată, în aceste zile, la o cumpănă. Nu încape nici o îndoială, nu pentru mult timp. Sub puterea cîmpului de forţe al realităţii, se va precipita, într-o direcţie sau alta. Ar putea fi o întoarcere în trecut. Care anume? Ar putea fi o îngheţare în prezent. Pentru cîtă vreme? Ar putea urma chemarea unui viitor previzibil, sau a unuia cu totul insolit. Cine şi cum va face alegerea?

"Prioritatea mea este ca ţara noastră să nu se destrame"

"Prioritatea mea este ca ţara noastră să nu se destrame"

a consemnat ANCUŢA STANCIUPolitică / 25 iulie 2016

Reporter: Ce ne puteţi spune despre Alianţa Noastră?

Marian Munteanu: România are nevoie de soluţii practice urgente, susţinute cu cinste, competenţă şi patriotism. Alianţa Noastră se sprijină pe experienţa multor asociaţii şi organizaţii civice care au depus un efort real pentru a reprezenta interesele societăţii româneş

Orange, Vodafone şi Telekom, amendate cu 900.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire

ANCOM: Orange, Vodafone şi Telekom, amendate cu 900.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire

George ForcoşCompanii / 25 iulie 2016

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a aplicat amenzi în valoare totală de 900.000 de lei operatorilor Orange, Vodafone şi Telekom pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire prevăzute în licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe radio câştigate în urma procedurii de selecţie organizate în anul 2012, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

Explozia din Nurnberg (Sursă foto: Captură Youtube)

ATAC CU BOMBĂ ÎN NÜRNBERG/GERMANIA: 15 persoane au fost rănite, iar atacatorul, un refugiat sirian, a murit

L.B.Internaţional / 25 iulie 2016

Actualizare 21:57 Procurorii germani suspectează că autorului atacului era membru ISIS

Procurorii federali din Germania suspectează că autorului atacului de la Ansbach era membru al grupării jihadiste Statul Islamic (ISIS), informează agenţia de ştiri DPA.

Actualizare 17:59 ISIS a revendicat atacul sinucigaş din Ansbach

Actualizare 17:36 Ministrul de interne din Bavaria: Autorul atacului sinucigaş din Ansbach jurase credinţă ISIS

Actualizare 10:08 Autorităţile germane au calificat explozia din Ansbach drept atentat

Actualizare 08:33 Ministrul de interne bavarez îşi nuanţează declaraţia cu privire la "atentat"

Curtea Constituţională a României (Sursa foto: ccr.ro)

Calea spre iliberalism este larg deschisă

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 25 iulie 2016

CRISTIAN PÎRVULESCU

Suntem, şi nu doar în România, în plin reflux al democraţiei. Teoria mareelor democratizării, pe care Samuel Huntington a propus-o încă din 1991 pentru a explica evoluţia tendinţelor pro şi antidemocratice de-a lungul ultimelor două veacuri, pare să se valideze odată în plus de ceea ce se întâmplă în ultima vreme în Europa Centrală şi de Est.

Ana Birchall (Sursa foto: Facebook)

BIRCHALL (PSD), DESPRE DECIZIA CJUE CARE CONSIDERĂ "BAIL-IN"-UL LEGAL: "Este inadmisibil ca banii deponenţilor să poată fi confiscaţi, e un atac la adresa dreptului de proprietate"

Andrei StanBănci-Asigurări / 25 iulie 2016

Recenta decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) conform căreia directiva Uniunii Europene privind salvarea de la faliment a băncilor prin confiscarea depozitelor clienţilor ("bail-in", n.r.) este legală, este "cinică" prin prisma argumentului referitor la ajutorul de la stat pentru bănci şi creează un precedent "extrem de periculos", consideră deputatul PSD Ana Birchall.

Marjă de profit 9%, în afacerea caselor de pariuri

INTERVIU CU DORU GHEORGHIU, DIRECTOR EXECUTIV AL PATRONATULUI ORGANIZATORILOR DE PARIURI DIN ROMÂNIA (ROMANIAN BOOKMAKERS) Marjă de profit 9%, în afacerea caselor de pariuri

CRISTIAN DOGARUCompanii / 25 iulie 2016

Farmacii, bănci, agenţii de pariuri şi Mega Image... Peisajul comercial urban din Capitală este pigmentat în mare parte cu astfel de repere. Dacă îmbătrânirea populaţiei explică înmulţirea farmaciilor, bula creditului ne-a adus băncile, iar falimentul micilor comercianţi a făcut loc lanţului de retail belgian, ce resorturi au dus la multiplicarea exponenţială a caselor de pariuri?

Zeci de jurnalişti, arestaţi în Turcia după lovitura de stat

Zeci de jurnalişti, arestaţi în Turcia după lovitura de stat

Laura BoicoInternaţional / 25 iulie 2016

Actualizare 19:25 Arestarea mai multor jurnalişti turci, denunţată de federaţiile internaţionale ale jurnaliştilor

O represiune în curs de desfăşurare care vizează mass-media turcă a dus la arestarea mai multor jurnalişti şi la organizarea unor raiduri în locuinţele acestora, precizează Federaţia Internaţională şi Europeană a Jurnaliştilor (FEJ / FIJ), potrivit unui comunicat de presă.

Actualizare 16:30 Federaţii internaţionale ale jurnaliştilor: "Comunitatea internaţională trebuie să adopte o poziţie fermă împotriva încălcărilor libertăţii presei în Turcia"

DIICOT investighează de aproape un an şi jumătate OMV Petrom pentru evaziune fiscală

VOXPUBLICA.REALITATEA.NET: DIICOT investighează de aproape un an şi jumătate OMV Petrom pentru evaziune fiscală

Companii / 25 iulie 2016

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a deschis de mai bine de un an şi patru luni un dosar penal în care investighează OMV Petrom pentru o evaziune fiscală de aproape 120 milioane de lei realizată prin intermediul unei companii off-shore din paradisul fiscal din Isle of Man (Insula Omului), potrivit voxpublica.realitatea.net.

DNA: Fosta şefă ANRP, trimisă în judecată pentru că a primit 400.000 de euro mită

CRINUŢA DUMITREAN ŞI HORIA SIMU AJUNG ÎN INSTANŢĂ DNA: Fosta şefă ANRP, trimisă în judecată pentru că a primit 400.000 de euro mită

A.A.Anticorupţie / 25 iulie 2016

Actualizare 12:58 Horia Simu: "Sistemul mafiot a fost organizat şi condus de către anumiţi membrii marcanţi ai serviciilor de informaţii"

Sistemul mafiot a fost organizat şi condus de către anumiţi membrii marcanţi ai serviciilor de informaţii, a declarat Horia Simu, pe pagina sa de Facebook, ca răspuns la trimiterea lui în judecată.

-------

Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) şi preşedinta Comisiei Centrale de Despăgubiri, a fost trimisă în judecată de Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, pentru că a primit mită de 400.000 de euro, de la omul de afaceri Horia Simu pentru retrocedări ilegale.

Produsul montan brut

Produsul montan brut

MIHAI ANTONESCUMacroeconomie / 25 iulie 2016

Guvernul României a formulat textul hotărârii privind stabilirea cadrului instituţional şi al măsurilor conexe de definire şi aplicare a menţiunii de calitate "produs montan".

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Bloomberg: "Verizon", pe punctul să preia "Yahoo"

V.R.Internaţional / 25 iulie 2016

cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, este pe punctul să achiziţioneze operaţiunile de bază ale companiei de media "Yahoo!" Inc., cu o ofertă care depăşeşte propunerile rivale, au declarat, la finele săptămânii trecute, surse...

MACRO NEWSLETTER 25 Iulie 2016

MACRO NEWSLETTER 25 Iulie 2016

Internaţional / 25 iulie 2016

Activitatea în sectorul privat din Franţa a stagnat în iulie 2016, pe fondul contracţiei sub aşteptări a activităţii din industria prelucrătoare. Indicele PMI agregat al activităţii a crescut până la 50, cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni,...

REVISTA PRESEI 25.07.2016

Willy HomnerRevista Presei / 25 iulie 2016

ADEVARUL 

Turcia după puciul eşuat. Marea epurare în şcoli şi spitale

Ankara a anunţat că intenţionează să angajeze peste 20.000 de profesori în locul celor pe care i-a dat afară, în cadrul unei ample epurări, şi pe care-i suspectează că fac...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo