ANCOM: Orange, Vodafone şi Telekom, amendate cu 900.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire

George Forcoş
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 25 iulie 2016

Orange, Vodafone şi Telekom, amendate cu 900.000 de lei pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a aplicat amenzi în valoare totală de 900.000 de lei operatorilor Orange, Vodafone şi Telekom pentru neîndeplinirea obligaţiilor de acoperire prevăzute în licenţele de utilizare a spectrului de frecvenţe radio câştigate în urma procedurii de selecţie organizate în anul 2012, a declarat Cristin Popa, director executiv al ANCOM, potrivit unui comunicat de presă al instituţiei.

În cadrul licitaţiei de spectru desfăşurată în anul 2012, Autoritatea a impus operatorilor care au dobândit drepturi de utilizare a frecvenţelor radio în benzile de frecvente sub 1 GHz (800 MHz si/sau 900 MHz) - Cosmote, Orange, RCS&RDS şi Vodafone - obligaţia de a acoperi fiecare un anumit număr din cele 676 de localităţi nedeservite cu reţele de comunicaţii mobile de bandă largă, proporţional cu resursele de spectru câştigate. Astfel, Vodafone şi Orange au avut fiecare obligaţia de a acoperi câte 225 de localităţi rurale, Cosmote 169, iar RCS&RDS 57 de localităţi rurale. Termenul până la care operatorii aveau obligaţia de a acoperi aceste localităţi a fost 5 aprilie 2016.

Potrivit sursei citate, cea mai mare amendă, în valoare de 720.000 de lei, a fost aplicată companiei Vodafone, ca urmare a constatării neîndeplinirii de către Vodafone România a obligaţiilor de acoperire a 72 de localităţi din cele care îi reveneau conform licenţei obţinute.

În cazul Orange România, s-a constatat neîndeplinirea obligaţiilor în 12 localităţi şi a fost sancţionat cu amendă în valoare de 120.000 de lei.

Telekom România Mobile Communications nu şi-a îndeplinit obligaţia de acoperire a 6 localităţi şi a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 60.000 de lei.

Conform ANCOM, cei trei furnizori de comunicaţii electronice sancţionaţi vor trebui să achite contravaloarea amenzilor contravenţionale către bugetul de stat şi să îşi îndeplinească obligaţiile de acoperire prevăzute în licenţele de utilizare a spectrului de frecvente radio,

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5290
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2985
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9304
Gram de aur (XAU)Gram de aur384.5900

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb