CA SĂ PARTICIPE LA AGA Avocatul Cristian Duţescu a cumpărat o acţiune BVB

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 noiembrie 2011

Avocatul Cristian Duţescu a cumpărat o acţiune BVB

Avocatul Cristian Duţescu a devenit acţionar al Bursei de Valori Bucureşti, după ce, joia trecută, a achiziţionat o acţiune BVB, la preţul de 28,1 lei, potrivit unui raport transmis operatorului de piaţă.

Domnul Duţescu ne-a declarat că a făcut această tranzacţie pentru că vrea să participe la Adunarea Generală a Acţionarilor Bursei şi a adăugat că nu intenţionează să-şi mărească deţinerea.

Avocatul ne-a mai precizat că firma sa, \"Duţescu and Partners\", are un contract de colaborare cu Bursa de Valori Bucureşti şi, de aceea, a fost nevoit să raporteze tranzacţia.

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti urmează să voteze, în şedinţa programată pentru joi, 24 noiembrie, cererea de convocare a AGA pentru revocarea CA, formulată pe 10 noiembrie de un grup de acţionari, cu deţineri cumulate de 9,41% din BVB.

În cazul în care ar fi aprobată convocarea, atunci AGA ar trebui să aibă loc ori înainte de Crăciun, ori la începutul lunii ianuarie.

Cei şapte acţionari, care au cerut revocarea consiliului, sunt Fondul de Pensii administrat de ING, Fondul de investiţii ING International Romanian Equity, SSIF Intercapital Invest, Ifond Financial, Unicredit CAIB, BCR şi Erste Bank.

Actualul Consiliu de Administraţie al Bursei a fost ales în februarie 2010 şi este format din preşedintele Stere Farmache, Ciprian Zah, Mircea Botta, Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Grzegorz Konieczny, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu. Grzegorz Konieczny, administratorul Fondului Proprietatea, a fost declarat incompatibil cu funcţia de administrator, de către Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, după ce iniţial fusese validat.

Opinia Cititorului ( 18 )

  1. BVB s-a pricopsit cu ina unul care vrea sa se bage-n seama.

    Deci va fi AGA cu VOT CUMULATIV.

    Pe cine votati Dl. Dutescu ? 

    1. Dar ce face Bursa cu atatea case de avocatura? cu cine se tot cearta? oricum bravo. cu cati mai multi cu atat mai bine.

      Noi ne certam cu toti si daca nu mai avem cu cine, gaseste Dutescu pe cineva.

      Raspuns aproape corect.

      Se abtine de la vot.

      Cred ca o sa fie o armata de actionari incolonati pentru vot cumulativ. 

    Se dezvaluie sursa informatiilor si actiunile lui Dutescu in cadrul unui grup organizat cu oficiali ai pietei de capital pentru santajarea unor emitenti. Rugam pe aceasta cale tuturor celor santajati sa se adreseze DIICOT pentru completarea dosarului, cu probele de rigoare.

    1. Ce zice Cojocaru ? Dar ceilalti di cnvm si bvb?

      Stimate Domnule Anonim, va rog frumos sa precizati numele emitentilor santajati, activitatile care reprezinta fapta de santaj in viziunea dvs. si, daca binevoiti, si numele d-voastra.

      Ce zici de ce faci pentru pcc, nova, decleora,mei.

      Somam pe aceasta cale cnvm sa faca publice urmatoarele: cand a organizat licitatie publica pentru incheierea contractului de asistenta juridica; cazurile pentru care dutescu a prezentat opini scrise sau verbale pentru cnvm, persoanele din cnvm cu care el si angajatii sai a discutat, cand si in ce speta, daca s-a intalnit co oameni din cnvm in afara acestei institutii, ce presini a facut pentru adoptarea unor norme. Aceste raspunsuri sa fie transmise si la DIICOT.

      Sunt actionar de la OLTCHIm

      Daca actionarii bvb sunt oi atunci sa voteze manipularile lui Dutescu, care reprezinta interesle unor actionari la OLTHIM, ASTRA asig, Intercont.

    de ce ne intereseaza pe noi ca dutescu a cumparat o actiune? si, mai ales, de ce ne intereseaza intr-atat incat sa citim asta pe prima pagina?

    1. pentru ca va avea cuvint, iar puterea de vot poate fi captata prin cuvinte

      Adica santaj!

      Da,simai este in conflict de interese in calitatea sa de avocat al bvb si cnvm.

      corect

    Dutescu a creat un ONG prin care a reusit inscrierea unei profesii de specialist in Piata de capital cu care doreste distrugerea CNVM, institutie care are specialisti de cariera. absolventi de studii superioare.

    Este incalificabil acest om si ca avocat, e un nimeni. A reprezentat pe Dan Diaconescu in distrugerea privatizarii Oltchim. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb