Caietul de sarcini pentru selecţia administratorului FP, trimis la Monitorul Oficial

N.I.
Ziarul BURSA #Macroeconomie #Fondul Proprietatea / 2 decembrie 2008

Caietul de sarcini pentru selecţia administratorului Fondului Proprietatea (FP) a fost aprobat de CNVM şi trimis pentru publicare la Monitorul Oficial încă de săptămâna trecută, a declarat, ieri, preşedintele comisiei pentru alegerea administratorului, Sebastian Vlădescu, citat de NewsIn.

"Caietul de sarcini pentru selecţia administratorului Fondului Proprietatea a primit avizul Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM) şi a fost trimis săptămâna trecută spre publicare la Monitorul Oficial", a spus Sebastian Vlădescu.

Trei acţionari, care deţin 10,62% din capitalul social al Fondului Proprietatea, au cerut săptămâna trecută adoptarea în AGA din 15 decembrie a unei hotărâri prin care să se solicite Primului Ministru revocarea membrilor Comisiei pentru selectarea adminis-tratorului şi înlocuirea lor cu membri ai Consiliului de Supraveghere, potrivit declaraţiilor avocatului Corin Trandafir, partener la firma de avocatur[ Rubin Meyer Doru Trandafir, care reprezintă interesele moştenitorilor familiilor Malaxa şi Auschnit.

Referitor la solicitarea celor trei acţionari ai FP, Sebastian Vlădescu a spus doar că "e dreptul lor" şi nu a dorit să comenteze mai mult.

Mircea Ursache, membru al consiliului de supraveghere al FP, a declarat, săptămâna trecută, că "în faza actuală, în care nici o mare bancă nu poate să spună că nu are probleme, mi se pare imprudent să se dea un portofoliu de 4 miliarde euro pe mâna unui manager de fond. Sistemul de administrare dualist, care asigură acum funcţionarea Fondului, poate asigura fără nicio problemă şi listarea FP la Bursă. Este precaut să nu ne jucăm în această perioadă cu un asemenea portofoliu".

Fondul Proprietatea a anunţat luni că a modificat ordinea de zi a AGOA şi a introdus un punct cu privire la "adoptarea unei hotărâri prin care adunarea generală ordinară a acţionarilor să solicite primului ministru revocarea membrilor Comisiei care va selecta societatea de administrare a Fondului Proprietatea şi înlocuirea acestora cu membrii Consiliului de Supraveghere, în cazul în care documentaţia necesară desfăşurării procedurii de selecţie a societăţii de administrare a Fondului Proprietatea nu se publică în Monitorul Oficial până la data AGOA, respectiv 15 decembrie 2008".

În prezent, Fondul Proprietatea este în etapa de selecţie a administratorului de fond, în vederea listării la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Numărul de acţionari persoane private ai Fondului Proprietatea a ajuns în prezent la 2.024, de la 2.080 câţi erau la jumătatea lunii octombrie, iar deţinerea acestora în capitalul Fondului a crescut cu 4,44 puncte procentuale, până la 25,30%.

Fondul Proprietatea a fost creat în 2005 ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist, cărora nu li se mai pot restitui în natură averile confiscate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb