Călin Popescu-Tăriceanu a pledat pentru reluarea activităţii în instituţii

C.B.
Miscellanea / 21 aprilie 2020

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a pledat, marţi, pentru reluarea activităţii atât în instituţii, cât şi în acele sectoare ale economiei unde respectarea distanţării sociale este posibilă şi a anunţat că senatorii şi deputaţii, cel mai probabil, va începe să lucreze, de săptămâna viitoare, la Palatul Parlamentului.

"M-aţi întrebat ce sectoare să repornim. E foarte simplu: acele sectoare în care problemele acestea de distanţare dintre persoane, care să evite riscul propagării epidemiei, se pot lua. Spre exemplu: în tot ce înseamnă şantierele de investiţii publice. După aceea, sunt anumite mici activităţi din zona serviciilor, unde la fel trebuie să se pornească uşor, uşor. Măsurile care trebuie luate în întreprinderile care au mii de angajaţi sunt mult mai complicate, având în vedere necesitatea transportului angajaţilor la serviciu şi a condiţiilor de muncă. Eu sunt convins că, împreună cu Direcţiile de sănătate publică, angajatorii au intrat deja într-un dialog ca să poată să contureze aceste planuri, doar că la nivelul Guvernului nu se vede nimic. Aici e problema. Şi nu avem doar problema repornirii economiei. Trebuie să repornească şi instituţiile. Vreau să vă informez că, cel mai probabil, la începutul săptămânii viitoare, Parlamentul va începe să lucreze prin prezenţa fizică a parlamentarilor", a declarat Tăriceanu, la Antena 3.

El a adăugat că, în situaţia în care Guvernul nu va avansa un plan pentru repornirea economiei, probabil că "sarcina şi-o va lua Parlamentul".

Liderul ALDE a afirmat că izolarea persoanelor de peste 65 de ani ar fi "discriminatorie" şi "umilitoare", iar o explicaţie a acestei variante ar fi că pentru PNL "ar fi grozav" ca o proporţie importantă dintre vârstnici să nu participe la vot la următoarele alegeri.

"Explicaţia pe care am găsit-o este că, la viitoarele alegeri, ar fi foarte bine pentru PNL ca o proporţie importantă din electoratul vârstnic să nu participe, pentru că este ştiut faptul că acest electorat nu votează cu PNL. Şi, atunci, inducerea unei stări de temere, de frică, ar fi măsura, aş spune, grozavă pe care PNL ar putea, în mod pervers, să o adopte, în aşa fel încât să-i reţină în case, căci de obligat nu poate să-i oblige să nu voteze", a susţinut Tăriceanu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb