CĂLIN POPESCU TĂRICEANU: Nu există nici un conflict între Cotroceni şi Victoria

Ziarul BURSA #Politică / 19 decembrie 2005

Liderul Partidului Naţional Liberal, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat ieri, la bilanţul unui an de guvernare a Alianţei D.A., că Train Băsescu nu mai reprezintă Partidul Democrat sau Alianţa PNL-PD, ci este preşedintele tuturor românilor.

"Din momentul depunerii jurămîntului, Traian Băsescu nu mai este vocea PD sau a Alianţei, ci este preşedintele tuturor românilor, adăugînd: "eu reprezint Alianţa, PNL şi Guvernul".

Premierul Tăriceanu a afirmat că doreşte să-şi asume o eroare, "pentru care a plătit la sfîrşitul anului 2005", şi anume că "sub presiunea unor evenimente a lăsat neintenţionat impresia că între el şi Traian Băsescu ar exista o rivalitate sau o anumită stare de tensiune". Călin Popescu-Tăriceanu a explicat că împreună cu Traian Băsescu formează o echipă, chiar dacă unul este la Cotroceni, iar celălalt este noul lider al Alianţei D.A. şi reprezintă PNL şi Guvernul. Tăriceanu a spus că şi în timpul campaniei electorale de anul trecut între el şi Traian Băsescu existau puncte de vedere divergente, însă "ceea ce în 2004 era o simplă discuţie, acum este ridicat la rangul de conflict între Cotroceni şi Victoria". În acelaşi context, premierul a afirmat că guvernul pe care îl conduce a "corectat" ceea ce se putea din guvernarea PSD ca, de exemplu, renegocierea unor contracte. Cel mai puternic apel la solidaritate a fost făcut de vicepreşedintele liberal Gheorghe Flutur. El a subliniat că "atacul la PSD este apa vie a Alianţei", iar Mircea Geoană, Adrian Năstase şi Miron Mitrea "reprezintă axa răului politic". "Nu avem voie să uităm de PSD", a spus Gheorghe Flutur, îndemnîndu-şi colegii "să pună ursul cu botul pe labe".

În ceea ce priveşte decizia de premierului Tăriceanu de a renunţa la demisie, domnia sa consideră că aceasta "a fost cea mai bună soluţie", deşi renunţarea de funcţia de prim-ministru i-ar fi adus mai multă credibilitate.

El a explicat că a ales să renunţe la demisie pentru că a dorit să îşi asume responsabilitatea într-o situaţie de criză, "într-un moment cînd ţara era devastată de inundaţii, iar Uniunea Europeană aştepta continuarea eforturilor pentru integrare".

Premierul Tăriceanu a spus că a decis să nu îşi dea demisia, considerînd că prioritatea acelui moment era ajutorarea sinistraţilor, şi nu "jocul politic al anticipatelor". Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că soluţia anticipatelor ar putea fi viabilă după momentul integrării României în UE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb