• Licitaţia pentru selectarea constructorului se va desfăşura în luna aprilie
Societatea comercială "Calipso", din localitatea Oradea, judeţul Bihor, va investi în realizarea unui hotel de cinci stele, în municipiu. Obiectul investiţional se află în faza de finalizare a proiectului tehnic, urmând ca, până la sfârşitul lunii aprilie, să fie organizată şi licitaţia în cadrul căreia va fi selectat antreprenorul.
Pentru participarea la procedură, firmele de construcţii interesate pot depune scrisorile de intenţie, însoţite de fotografii cu lucrările similare realizate până în prezent (ofertanţii trebuie să aibă experienţă în domeniu), la sediul societăţii "Calipso", din Oradea-Bihor, Piaţa Independenţei, nr 53, Bl. A10 sau pe adresa de e-mail calipsojecu@rdsor.ro (tel. 0259.437.390, fax. 0259.413.939). Proiectul este întocmit de o firmă de specialitate din Oradea, selectată în cadrul unui concurs de arhitectură.
Hotelul va fi amplasat pe Aleea Ştrandului, nr. 2, în apropierea Bazinului Olimpic de pe malul Crişului Repede. Valoarea investiţională este estimată la peste 7,5 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată din surse proprii ale societăţii "Calipso" şi din alte surse atrase.
Având un regim de înălţime subsol, parter şi şase etaje, hotelul va fi prevăzut cu 107 camere pentru cazare, restaurant cu 228 de locuri şi anexe, piscină, bază de tratament, sală de conferinţe cu 156 de locuri şi sală polivalentă. Astfel, imobilul va avea funcţiuni de cazare, alimentaţie publică, întruniri de afaceri şi agrement.
Aria construită a hotelului va depăşi 10.715,35 de metri pătraţi. La subsolul construcţiei vor fi amenajate mai mult de 20 de locuri de parcare, la suprafaţă fiind amenajate două spaţii pentru parcare, de 700 şi, respectiv 880 de metri pătraţi. Lucrările de construcţie vor fi demarate în primăvara acestui an. Acestea vor fi derulate într-o perioadă de 1,5-2 ani.
Societatea "Calipso" din Oradea deţine fosta reţea de alimentaţie publică din municipiu, activând în industria de cofetărie şi patiserie. Compania are în administrare mai multe unităţi de alimentaţie publică şi o suprafaţă comercială de peste 23.000 de metri pătraţi, din care în administrare directă 20%, restul reprezentând spaţii închiriate.