Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti va organiza o misiune economică în Iordania

D.I.
Miscellanea / 8 martie 2018

Camera de Comerţ şi Industrie Bucureşti va organiza o misiune economică în Iordania

În perioada 16-20 aprilie, în marja vizitei oficiale a Principelui Radu la Amman, la invitaţia suveranului iordanian, Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) organizează o misiune economică în Regatul Haşemit al Iordaniei, se arată într-un comunicat al instituţiei, remis astăzi Redacţiei.

Potrivit documentului, programul misiunii economice va include forumuri şi întâlniri de afaceri B2B cu manageri şi antreprenori iordanieni, existând şi posibilitatea de a vizita locuri istorice intrate în patrimoniul cultural mondial.

Sorin Dimitriu, preşedintele CCIB, a declarat: "Am convingerea ca această misiune va contribui la identificarea de noi oportunităţi şi parteneriate, cuantificabile în creşterea volumului schimburilor comerciale româno-iordaniene. Piaţa este în continuă schimbare şi cred că firmele au nevoie de astfel de evenimente, au nevoie de informaţie avizată şi autorizată, pentru a reduce riscurile aferente iniţierii unor afaceri pe pieţe interesante, dar greu de lucrat, din perspectiva barierelor geografice şi culturale. Apreciez ca relaţiile economice bilaterale pot cunoaşte o dezvoltare semnificativă prin concentrarea asupra cooperarii în domeniul industrial, ţinând seama de oportunităţile oferite de cele două ţări, dar şi de o anumită complementaritate a economiilor noastre".

În urma analizei realizate de Departamentul de Relaţii Externe al Camerei bucureştene, utilizând date ale Institutului Naţional de Statistică, se reliefează faptul că, la nivelul anului trecut, 80% din exporturile româneşti pe piaţa iordaniană au fost reprezentate de cereale (57% din total export), precum şi animalele vii, în special berbecuţi (23%), restul de 20% constând în: carne şi produse din carne (7,5%); lemn şi articole din lemn (4,4%); produse din fontă, fier şi oţel (1,8%); produse chimice, în principal medicamente (1,3%). În cantităţi reduse s-au mai livrat: echipamente mecanice, electrice şi electronice, autovehicule, mobilă.

Potrivit sursei citate, alte domenii identificate în economia iordaniană care oferă posibilităţi de colaborare sunt: tehnologia informaţiei, turismul şi domeniul energetic.

Reprezentanţii CCIB reamistes pe această cale că o mare parte din reţeaua electrică naţională a acestei ţări a fost construită de societăţi româneşti, iar în prezent Iordania este interesată de energia electrică obţinută din surse regenerabile, în special energie solară şi eoliană.

Companiile româneşti interesate să participe la această misiune economică sunt aşteptate să se înscrie până la data de 14 martie 2018.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb