Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare

George Forcoş
Companii / 8 iunie 2016

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare

Actualizare 21:50 PRO AGRO: "Modificarea legii 321/2009, un prim pas făcut pentru ca agricultura românească să fie funcţională"

Federaţia Naţională Pro Agro consideră că deputaţii au dat miercuri un vot de încredere producătorilor agricoli din România şi produselor agroalimentare româneşti odată cu adoptarea modificărilor la Legea 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare.

"Aceasta va crea cadrul legal prin care profitul pe filiera de produs să fie împărţit în mod echitabil pe filiera agroalimentară, încercând să corecteze anumite inechităţi între diferitele verigi, respectiv producţie-procesare-comercializare, creşterea volumului de produse româneşti în rafturile magazinelor, produse pe care consumatorii români le preferă", arată reprezentanţii Pro Agro prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit federaţiei producătorii agricoli vor avea posibilitatea de a oferi pentru consum mai multe produse româneşti de calitate prin intermediul lanţului scurt, fiind de altfel "un prim pas făcut pentru ca agricultura românească să fie funcţională", se menţionează în acelaşi comunicat.

(G.F.)

--------------

Proiectul de lege privind comercializarea produselor alimentare, potrivit căruia magazinele mari vor fi obligate să se aprovizioneze cu produse alimentare pe lanţul scurt, iar supermarketurile vor funcţiona în continuare şi în week-end, a fost aprobat astăzi de Camera Deputaţilor, transmit surse din media.

Legea a trecut cu 293 de voturi pentru, niciun vot impotrivă şi nicio abţinere.

Potrivit proiectului de lege, "lanţul scurt de aprovizionare este un lanţ de aprovizionare care implică un număr limitat de operatori economici în activităţi de cooperare şi de dezvoltare economică la nivel local şi regional şi relaţii strânse între producători, procesatori şi comercianţi". Săpunaru preciza că proiectul de lege stabileşte că pe etichetele produselor din carne proaspătă trebuie trecută ţara de provenienţă a cărnii, iar pe produsele procesate din carne trebuie trecut procentul de carne din România conţinut de acestea.

Proiectul de lege prevede: "comercianţii - persoane juridice autorizate au obligaţia ca pentru categoriile carne, ouă, fructe, legume, miere de albine, produse lactate şi de panificaţie să achiziţioneze aceste produse în proporţie de cel puţin 51% din volum de marfă pe raft, corespunzător fiecărei categorii de produse, provenite din lanţul scurt de aprovizionare. Excepţie fac comercianţii cu o cifră de afacere de până la 2 milioane de euro, echivalentă în lei. Metodologia de desfăşurare a acţiunilor privind lanţul scurt de aprovizionare se aprobă prin hotărâre de Guvern".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. In sfarsit ,poate mancam ceva mai sanatos, la ce rahaturi zac pe rafturi pe post de alimente.Ne mai miram de unde atatea boli,inclusiv cancer

    ma bucur

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7110
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9529
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.1947

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb