CAMERA DEPUTAŢILOR: "Palatul Parlamentului are propriul detaşament de pompieri"

Ioana Dogaru
Miscellanea / 19 noiembrie 2015

Palatul Parlamentului are propriul detaşament de pompieri, iar îndrumarea şi controlul activităţii de apărare împotriva incendiilor se efectuează în mod sistematic prin structurile proprii, precum şi printr-o structură special creată a ISU Bucureşti-Ilfov, informează un comunicat de presă al Camerei Deputaţilor.

"În Palatul Parlamentului există un detaşament de pompieri, special înfiinţat, intervenţia pentru stingerea unui posibil incendiu fiind dublată de formaţiunile de intervenţie organizate la nivelul structurilor Camerei Deputaţilor, care ar fi predispuse la un risc mai mare de incendiu. Îndrumarea şi controlul activităţii de apărare împotriva incendiilor se efectuează în mod sistematic prin structurile proprii ale serviciilor instituţiei, precum şi prin structura special creată a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov (ISUBIF), înfiinţată la Palatul Parlamentului prin HGR nr. 366/1995 şi, ulterior, prin Legea nr. 307/2006", se arată într-un comunicat de presă remis joi de Camera Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, la toate locurile de muncă, inclusiv în birourile şi sălile reprezentative, sunt stabilite regulile şi măsurile necesare de prevenire şi stingere a incendiilor.

"Încă din faza de proiect a clădirii au fost prevăzute măsuri şi soluţii tehnice pentru securitatea la incendiu, fiind aplicate criteriile şi nivelurile de performanţă privind siguranţa la foc din normativele şi standardele specifice în vigoare la data respectivă. Clădirea dispune de instalaţii de detecţie, semnalizare şi anunţare a incendiilor, de stingere cu hidranţi (interior şi exterior), instalaţii de sprinklere cu apă pulverizată şi gaz inert, stingătoare portative de incendiu şi alte mijloace individuale de protecţie şi intervenţie în caz de incendiu", mai precizează Camera Deputaţilor.

Potrivit unor surse oficiale, Camera Deputaţilor nu are autorizaţie de la ISU pentru că recepţionarea clădirii nu este finalizată şi nu există formal un administrator clar al acesteia. Au fost depuse deja o parte din actele necesare, iar când toate formalităţile vor fi finalizate Guvernul va da o hotărâre prin care să stabilească cine administrează Palatul Parlamentului.

Toate aceste precizări au venit după ce în presă a apărut informaţia potrivit căreia Palatul Parlamentului funcţionează fără autorizaţie de la ISU şi nu e sigură în caz de incendiu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb