Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit într-o şedinţă comună

V.G.
Politică / 19 decembrie 2022

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit într-o şedinţă comună

Actualizare NICOLAE CIUCĂ: "Votul împotriva aderării României la Schengen - un test pe care nu ţara noastră, ci Europa l-a picat"

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, în plenul Parlamentului, că votul din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne împotriva extinderii spaţiului Schengen cu România şi Bulgaria a generat "revoltă, frustrare şi dezamăgire" la nivelul întregii societăţi româneşti şi a fost "un test pe care nu România, ci Europa l-a picat", menţionând că ţara noastră va rămâne angajată şi va avea o atitudine constructivă pentru realizarea cât mai rapidă a obiectivului de aderare...Citeşte mai mult...

---

Actualizare MARCEL CIOLACU: "Toată lumea ştie că îndeplinim condiţiile tehnice pentru aderarea la Schengen încă din 2011"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi că România trebuie să fie în spaţiul Schengen şi că "avem obligaţia să ducem această luptă până la capăt"...Citeşte mai mult...

---

Actualizare ALINA GORGHIU: "Respectul pentru ţara noastră în Europa trebuie să fie o realitate"

Respectul pentru România în Europa trebuie să fie o realitate, nu doar la nivel declarativ, a afirmat, astăzi, în plenul Parlamentului, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, care a adăugat că Austria a ignorat, prin votul împotriva intrării în Schengen, nu doar realizările ţării noastre, ci şi poziţiile celorlalte state membre ale UE...Citeşte mai mult...

---

Actualizare PREŞEDINTELE PE, ÎN PLENUL PARLAMENTULUI: "România va adera la Schengen şi o va face în curând"

Preşedintele PE, Roberta Metsola a declarat astăzi, în plenul Parlamentului, că România va adera la Schengen şi o va face în curând, relatează News.ro.

"Mă aflu astăzi în România, în acest moment profund simbolic, cu un singur mesaj, cu un singur apel: Nu renunţaţi la Europa. Nu renunţaţi la noi! Acum, când lucrurile nu sunt neapărat la fel de clare ca acum două săptămâni. (..) Când scandalurile de corupţie ale câtorva, ocupă centimetrii de ziar şi minutele de televiziune în detrimentul muncii îndelungate, grele, a celor mulţi. Când pare că promisiunile făcute cu mult timp în urmă sunt ignorate în detrimentul unor mici, înguste, naţionale consideraţii mărunte şi naţionale. Când cei pentru care Parlamentul European, prin simpla existenţă, reprezintă o ameninţare, vor sări pe oricare dintre aceste probleme pentru a împinge din ce în ce mai mulţi oameni spre confortul de la marginilor şi a extremelor", a spus preşedintele PE...Citeşte mai mult...

---

Actualizare Cătălin Raiu şi Suliman Secyl au fost aleşi membri ai Colegiului Director al CNCD

Cătălin Raiu şi Suliman Secyl au fost aleşi, astăzi, de plenul comun al Parlamentului, în funcţia de membri ai Colegiul Director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, potrivit Agerpres.

Raiu Cătălin Valentin a avut 275 de voturi "pentru" şi 39 "împotrivă", iar Suliman Secyl, care este reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale de la Camera Deputaţilor, a fost aleasă cu 286 de voturi "pentru" şi 28 "împotrivă".

Cei doi membri ai CNCD au fost aleşi ca urmare a unei modificării legislative, din luna iunie, potrivit căreia Colegiul Director al CNCD va fi compus din 11 membri în loc de 9, cum prevedea legea până atunci, dintre care unul reprezentant al grupului parlamentar al minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor.

---

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, astăzi, în şedinţă comună pentru numirea a doi membri ai Colegiului director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, informează Agerpres.

Plenul va acorda vot şi solicitării preşedintelui Klaus Iohannis privind constituirea Grupului de Luptă Aliat pe teritoriul României sub conducerea Franţei, dezbătută în şedinţa din pe 23 noiembrie şi nefinalizată, din cauza suspendării lucrărilor ca urmare a unei defecţiuni la sistemul de vot electronic.

Pe ordinea de zi se afla şi numirea Cristinei Pocora în funcţia de preşedinte al CNA, însă aceasta şi-a retras candidatura.

De la ora 18:00, preşedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, se va adresa senatorilor şi deputaţilor.

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Senatului Virgil Guran, care a anunţat că şi-au înregistrat prezenţa 235 de parlamentari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb