Camera respinge cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi

Elena Deacu
Anticorupţie / 29 aprilie 2015

Actualizare 16:46

Camera Deputaţilor a respins, azi, cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, fiind înregistrate 108 voturi "pentru" şi 152 "împotrivă", potrivit surselor din presă.

Alte patru voturi au fost anulate.

Deputaţii s-au exprimat asupra solicitării DNA prin vot secret cu bile.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat în plenul Camerei Deputaţilor, unde se discuta cererea DNA privind arestarea sa preventivă, că nu credea să ajungă vreodată subiect de spectacol mediatic, că în pofida dificultăţilor a rămas un om onest şi are toată deschiderea pentru justiţie.

"Nu credeam vreodată să ajung să fiu subiect de spectacol mediatic. E trist să ajungi în faţa Paralamentului să fii nevoit să te dezvinovăţeşti când eşti nevinovat", a spus Ochi în faţa deputaţilor.

El a explicat că atunci când era vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Braşov a susţinut reabilitarea unui drum judeţean şi au existat suspiciuni cu privire la atribuirea contractului de achiziţie publică, dar DNA Braşov a decis în 2014 neînceperea urmăririi sale penale.

(Alexandru Costea)

-------------

Plenul Camerei Deputaţilor va dezbate şi se va pronunţa miercuri, prin vot, asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi.

Votul din plenul Camerei Deputaţilor va fi secret cu bile.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat luni aviz favorabil cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi.

Prezent la Comisia juridică, acesta a declarat că faptele de care îl acuză DNA s-au petrecut în 2011 şi au constituit obiectul unui dosar pentru care procurorii au dat deja o rezoluţie de neîncepere a urmăririi penale.

"Dreptatea, din punctul meu de vedere şi după tezele celor care s-au pronunţat asupra dreptăţii, este un raport de convenienţă între lucruri care nu se schimbă, indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor, şi cei care analizează lucrurile, indiferent de timpul la care le analizează. Este vorba de nişte fapte pe care noi, din Consiliul Judeţean, le-am făcut în 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală, s-a pronunţat DNA. Nu au apărut elemente noi în acest dosar, nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la Consiliul Judeţean care să motiveze în vreun fel reţinerea sau arestarea", a spus Ochi.

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului Ion Ochi, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov la data faptelor, pentru luare de mită şi abuz în serviciu în formă continuată. Cererea DNA a ajuns la Camera Deputaţilor pe 21 aprilie.

Potrivit DNA, în a doua jumătate a anului 2011, fără respectarea prevederilor OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, Ion Ochi, în calitate de vicepreşedinte CJ Braşov, a convenit cu Nica Cristian Dorin ca firma acestuia să execute lucrări de reparaţii ale unui drum judeţean, urmărind obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi de capital electoral pentru alegerile din toamna lui 2012, în urma cărora a şi devenit deputat.

DNA a reţinut că, prin acest mecanism, firma beneficiară a contractului de lucrări publice a obţinut un folos necuvenit în valoare de peste 2,5 milioane lei, sumă care reprezintă totodată prejudiciu pentru CJ Braşov.

Deputatul Ion Ochi prezintă pericol public, deoarece şi-a construit în mediul politic şi de afaceri imaginea de persoană de neatins, aflată deasupra legii, se susţine în referatul prin care procurorii DNA au solicitat încuviinţarea pentru reţinerea şi arestarea preventivă a parlamentarului social-democrat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb