CAMPANIA DE ABONAMENTE BURSA ŞI-A PREMIAT CÂŞTIGĂTORII Şampania a fost desfăcută la Viena

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri de Larg Consum / 27 aprilie 2010

Şampania a fost desfăcută la Viena

Compania "Romavias Servcom 95" SRL a câştigat o excursie de două persoane la Viena, premiul cel mare al campaniei de abonamente "BURSA", desfăşurată între noiembrie 2009 - februarie 2010. Călătoria a fost oferită de "Neumann Key Account Management" distribuitorul, în România, al Schlumberger, vinul spumant de lux numărul unu în Austria.

Astfel, Doina Orosan, director financiar, şi Anca Serac, consultant financiar la "Romavias Servcom 95" SRL, au petrecut patru zile în capitala Austriei, vizitând, pe lângă atracţiile turistice, şi cramele Schlumberger.

Ziarul BURSA nu le-a scăpat din ochi pe cele două doamne şi vă prezintă, pe scurt, filmul evenimentelor.

Plecarea

Nu fără emoţii, din cauza norului de cenuşă care ba era, ba nu era periculos pentru zborul cu avionul, Doina Orosan şi Anca Serac au decolat, joi, de pe aeroportul Henry Coandă, cu destinaţia Viena. În capitala Aus­triei, cele două câştigătoare ale campaniei de abonamente "BURSA" au fost întâmpinate de către Cristina şi Mihai Moraru, reprezentanţii "Neumann Key Account Management", care le-au invitat la o plimbare prin "Stephansplatz" (n.r. punctul zero al Vienei, denumit astfel după catedrala Sfântului Ştefan, cea mai proeminentă clădire din zonă) şi la o porţie de cârnaţi tradiţionali.

Cramele Schlumberger

Cramele Schlumberger au făcut şi ele parte din itinerariul celor două doamne, în a doua zi de şedere în Viena. Pe lângă degustarea a trei tipuri de şampanie, repezentantele "Romavias Servcom 95" au aflat istoria cramelor şi metoda de producţie a vinului produs aici.

Robert Schlumberger a cumpărat, în 1842, două pivniţe pe care le-a unit, dând naştere cramelor Schlumberger. Prima producţie datează din 1846, fiind recoltată de pe zece hectare de podgorii din apropierea Vienei, cultivate cu soiurile Merlot şi Cabernet Sauvignon.

Procesul de producţie a vinurilor spumante Schlumberger durează între doi şi patru ani, fiind utilizată metoda tradiţională de fermentaţie, cu întoarcere manuală a sticlelor. Până la obţinerea şampaniei, sticlele sunt întoarse de 32 de ori fiecare, câte o optime de cerc.

Reprezentanţii cramelor ne-au declarat că se gândesc să deschidă acest loc pentru publicul larg câte două zile pe săptămână, contra cost, începând din luna mai.

Istorie, poveşti şi concluzii

În restul călătoriei, cele două doamne au mai văzut palatele Schonbrunn (n.r. reşedinţa de vară a dinastiei de Habsburg, aflată în posesia acesteia începând cu Maximilian al doilea) şi Hofburg (n.r. reşedinţă a dinastiei de Habsburg timp de 600 de ani, unde au locuit şi împăratul Franz Josef şi împărăteasa Elisabeta, cunoscută sub numele de Sisi).

Anca Serac ne-a declarat, la finalul călătoriei: "Am fost foarte bine primite de reprezentanţii Schlumberger şi BURSA. În cele patru zile, am vizitat locuri foarte interesante şi am aflat unele lucruri noi. Am fost impresionate de povestea cramelor Schlumberger, mai ales că, în general, acesta nu este un loc deschis publicului".

Schlumberger, pe mesele românilor

Revelionul 2009 a fost primul în care românii au putut sărbători trecerea dintre ani cu Schlumberger, brandul fiind introdus pe piaţă de distri­buitorul "Neumann Key Account Management".

"Am introdus Schlumberger în toate reţelele importante din România", ne-a declarat Mihai Moraru, managing partener la "Neumann Key Account Management". Domnia sa este de părere că nu este de ajuns să aduci un produs pe rafturile magazinelor, promovarea fiind foarte importantă: "Am completat intrarea în magazinele autohtone cu diverse activităţi de promovare, cum ar fi promoteri la raft, participarea la diverse evenimente (n.r. Schlumberger a fost singurul brand de vin spumant de la Balul vienez organizat la Bucureşti)".

În ţara noastră, vânzările de Sclumberger au fost duble faţă de cele din Ungaria, în 2009, potrivit domnului Moraru.

Românii consumă, în medie, 0,3 litri de vin spumant pe cap de locuitor pe an, faţă de 3 litri - consumul mediu al austriecilor sau 5 litri, al francezilor. Germanilor pare să le placă şampania şi mai mult, fiecare dintre ei consumând, în medie, aproximativ 6 litri pe an.

Cum a bubuit prima şampanie

Frigul năpraznic care a lovit Franţa, într-una din iernile secolului XV a întrerupt procesul de fermentaţie a vinului până în primăvară. Dioxidul de carbon nu a mai putut fi eliberat, astfel că, dintr-o întâmplare, a apărut vinul spumant.

"Neumann Key Account Management" mai distribuie în România apa "Vöslauer Mineralwasser ", sucurile naturale "becker"s bester", precum şi produsele "Biesterfeld Pharma" (n.r. materii prime pentru industria farmaceutică). Mihai Moraru ne-a dezvăluit că firma pe care o conduce pregăteşte introducerea pe piaţă a unor produse noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb