Campania "Moş Crăciun are sânge în instalaţie. Şi tu la fel!" lansează un apel pentru combaterea crizei de sânge accentuată de pandemie

J.P.
Miscellanea / 17 decembrie 2020

Campania "Moş Crăciun are sânge în instalaţie. Şi tu la fel!" lansează un apel pentru combaterea crizei de sânge accentuată de pandemie

Potrivit statisticilor oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, doar 1,7% dintre români donează sânge într-un an normal faţă de media europeană situată la circa 4%, iar perioada sărbătorilor este întotdeauna un vârf al crizei de sânge în toată ţara, numărul donatorilor scăzând la jumătate. În 2020, nevoia de sânge în spitalele din întreaga ţară a devenit critică, din cauza temerii oamenilor, chiar şi a donatorilor constanţi, care consideră că intrarea în centrele de donare reprezintă un risc de contaminare cu SARS-CoV-2. În acest context a fost lansată campania "Moş Crăciun are sânge în instalaţie. Şi tu la fel!", prin care oamenii sunt îndemnaţi şi sprijiniţi să doneze în perioada 21 - 23 decembrie, în condiţii de siguranţă şi prin programarea în diferite intervale orare, astfel încât să fie evitată aglomeraţia şi să poată fi respectate normele de distanţare socială. Campania este susţinută, printre alţii, de către proiectul social Donorium şi Asociaţia HEM, prin programul naţional "N-avem sânge", derulat pentru Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Implicarea în această campanie presupune câţiva paşi:

1. intrarea pe site-ul www.amsange.ro;

2. descărcarea aplicaţiei Donorium de pe AppGalery, AppStore sau Google Play;

3. introducerea codului #amsange, în momentul instalării;

4. programarea la centrul de transfuzii cel mai apropiat;

5. distribuirea mesajului acestei campanii către alte persoane, prin canalele de social media dorite.

În România, doar una din trei persoane primeşte transfuzia sanguină de care are nevoie, iar o singură donare poate salva până la trei vieţi. La momentul actual, numeroase centre de transfuzii din ţară se confruntă cu lipsa sângelui mai acut decât în alţi ani. Centrele de transfuzii din Cluj şi Iaşi sunt printre cele mai afectate de actuala criză sanguină, dar scăderea masivă a numărului de donatori pe parcursul anului a afectat cea mai mare parte a României, conform sursei citate.

Prin intermediul campaniei, doritorii pot dona, prin aplicaţia Donorium, în centrele de transfuzie din următoarele judeţe: Arad, Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Braşov, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Deva, Galaţi, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Sibiu, Slatina, Slobozia, Târgu Mureş, Timişoara.

Campania este susţinută de către proiectul social Donorium şi Asociaţia HEM, prin programul naţional "N-avem sânge", HPDI (Human Performance Development International), Picktwo şi United Marketing Partner.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb