Campionii mobilei româneşti vin la Bucureşti, în septembrie

Comunicate de presă / 27 iunie

Campionii mobilei româneşti vin la Bucureşti, în septembrie

După ce s-a remarcat pe cele mai mari scene din lume, Echipa naţională a producătorilor de mobilă şi decoraţiuni vine la Bucureşti.

Marea prezentare va avea loc la Romexpo, în septembrie, la singurul eveniment care reuneşte Comunitatea producătorilor şi distribuitorilor din industria mobilei şi a produselor din lemn, BIFE-SIM 2024.

Echipa naţională a producătorilor de mobilă şi decoraţiuni a fost formată anul acesta din 70 de companii care au expus în Germania, Marea Britanie, Italia, Statele Unite ale Americii şi în Emiratele Arabe Unite, la cele mai mari evenimente de profil din lume. S-au încheiat contracte, s-au stabilit noi parteneriate şi colaborări, dar cel mai important tradiţia prelucrării superioare a lemnului, designul inedit şi talentul meşterilor noştri au adus din nou faimă României. Pavilionul Naţional a fost vizitat de aproape 6.000 de arhitecţi, designeri de interior, retaileri, distribuitori, oameni de afaceri şi dezvoltatori din toată lumea, aceştia fiind interesaţi de produsul românesc.

Anul trecut, România a exportat mobilă în valoare de peste 2,54 miliarde de euro

Germania se află pe primul loc în exporturile de mobilă ale României, atingând în anul 2023 o valoare de peste 413 milioane de euro. Italia este pe locul 5, valoarea mobilierului românesc exportat aici fiind de circa 182 de milioane de euro. Marea Britanie se situează pe locul 7, atingând, în 2023, peste 135,4 milioane de euro. Cea mai mare creştere se înregistrează pe piaţa americană. Anul trecut, valoarea exportului de mobilier către Statele Unite ale Americii s-a ridicat la 88 de milioane de dolari, înregistrând o creştere de 2 ori faţă de anul 2018, când industria românească de mobilă s-a prezentat pentru prima dată pe scena de la New York şi de 4,7 ori faţă de anul 2011. Tot în 2023, exportul de mobilier către Emiratele Arabe Unite a fost de 11,3 milioane de euro, trendul pe Orientul Mijlociu fiind, de asemenea, în creştere.

1089 de companii pe 127 de scene internaţionale, în 20 de ani

În cele două decenii de funcţionare a Programului de Promovare a Exporturilor - PPE, 1089 de producători de mobilă şi decoraţiuni de interior au expus sub Pavilion Naţional la 127 de expoziţii internaţionale. Participarea României cu Pavilion Naţional este susţinută de Guvernul României prin intermediul Agenţiei Române pentru Investiţii şi Comerţ Exterior - ARICE şi organizată împreună cu Asociaţia Producătorilor de Mobilă din România - APMR cu sprijinul Consiliului de Export al României - CEXP.

Noile colecţii de mobilier şi decoraţiuni prezentate la Köln, Birmingham, Milano, New York şi Dubai vor fi aduse, în această toamnă, la Bucureşti

Alături de Echipa naţională a producătorilor de mobilă şi decoraţiuni, la BIFE-SIM 2024 vor expune producători importanţi şi designeri de mobilier care se adresează mai ales pieţei interne, dar şi mari distribuitori de accesorii şi utilaje pentru industria mobilei şi a produselor din lemn. Sunt 122 de companii înscrise la eveniment, 95% din Pavilionul B2 al Romexpo fiind deja ocupat.

Promovăm cu mândrie produsul românesc

"Ne reunim la Bucureşti nu doar ca să ne prezentăm colecţiile ori produsele noi, să ne facem cunoscute capacităţile de producţie, să ne arătăm potenţialul, dar şi să organizăm evenimente de lucru, întâlniri cu factori responsabili, cu oameni reprezentativi din sectorul nostru de activitate. Trebuie să convingem guvernanţii, parlamentarii, politicienii despre importanţa noastră în economia naţională. Suntem determinaţi să ne demonstrăm talentul în prelucrarea superioară a lemnului, să ne arătăm curajul în a cuceri noi pieţe de desfacere cu produse autentice. Vom face tot ceea ce se poate pentru ca din lemnul românesc să producem mobilă de calitate aici, acasă, în România! Iar scopul nostru principal este ca lumea să afle: atât conaţionalii noştri, cât şi marii revânzători din Europa şi din lume." (Dumitru Blaga, preşedinte APMR)

BIFE-SIM este o vitrină importantă pentru inovaţia şi tradiţia prelucrării superioare a lemnului, un eveniment cheie în promovarea industriei româneşti la nivel internaţional, cel mai bun spaţiu de networking între profesioniştii din industria mobilei şi a produselor din lemn, după cum arată şi sloganul celei de-a 32-a ediţii a BIFE-SIM - Crafting enduring connections. Prin prezentarea gamei diversificate de produse, într-un spaţiu dedicat mediului de business, expozanţii BIFE-SIM contribuie la consolidarea şi dezvoltarea continuă a reputaţiei industriei româneşti de mobilă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb