Căncescu a câştigat procesul cu ANI privind incompatibilitatea

OVIDIU VRÂNCEANU
Ziarul BURSA #Politică / 28 mai 2015

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, a câştigat procesul intentat Agenţiei Naţionale de Integritate, obţinând în mod definitiv anularea raportului prin care inspectorii ANI l-au declarat incompatibil.

Decizia a fost luată, ieri, de judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care au respins recursul ANI. Mai exact, inspectorii de integritate contestaseră decizia Curţii de Apel Braşov, din 18 martie 2014, instanţă care a anulat raportul ANI, conform căruia Aristotel Căncescu s-a aflat în stare de incompatibilitate pentru că a deţinut simultan şi şefia Consiliului Judeţean, şi calitatea de acţionar la SC Apă Canal Sibiu. Sentinţa judecătorilor de la instanţa supremă este definitivă.

Într-un comunicat de presă, din aprilie 2013, ANI preciza că, în urma evaluărilor, s-a constatat că Aristotel Căncescu s-a aflat în stare de incompatibilitate începând cu data de 29 mai 2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, cât şi calitatea de reprezentant al Judeţului Braşov în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul SC Apă Canal SA Sibiu, "încălcând astfel, dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare".

Aflat în arest la domiciliu, Aristotel Căncescu a fost trimis în judecată, în 17 decembrie 2014, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Braşov, el fiind acuzat de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (cinci infracţiuni), luare de mită, spălare a banilor, trafic de influenţă şi instigare la tentativă la abuz în serviciu.

În acelaşi dosar sunt judecaţi, în stare de libertate, fostul deputat PC Ioan Diniţă, pentru complicitate la abuz în serviciu, dare de mită şi spălare a banilor, Aurelia Popescu, Cristian Emil Cirica, Viorel Costea, Mircea Constantin şi Ioan Boţoman, toţi fiind acuzaţi de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe Maria Gheorghieş, pentru complicitate la abuz în serviciu, Radu Petru Ispas, administrator public al judeţului Braşov la data faptelor, pentru abuz în serviciu şi instigare la tentativă la abuz în serviciu. Gabriel Bâgiu, administrator al SC Ramb Sistem SRL Braşov, este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu şi cumpărare de influenţă, Bogdan Aurelian Rusu, director al SC Canaris SRL la data faptelor, este acuzat de spălare a banilor, tot pentru aceeaşi acuzaţie fiind trimisă în judecată şi firma Canaris.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb