Capgemini şi Schneider Electric colaborează pentru a ajuta companiile în optimizarea energetică

T.B.
Companii / 27 mai

Capgemini şi Schneider Electric colaborează pentru a ajuta companiile în optimizarea energetică

Schneider Electric şi Capgemini au anunţat o nouă colaborare în direcţia optimizării consumului de energie, se arată într-un comunicat al Schneider Electric, remis redacţiei. Conceput pentru a ajuta organizaţiile să-şi accelereze călătoria către gestionarea mai inteligentă şi mai ecologică a instalaţiilor şi eficienţa energetică, Energy Command Center foloseşte o combinaţie unică end-to-end de soluţii digitale şi tehnologii de ultimă oră, atât pentru a simplifica gestionarea energiei, cât şi pentru a optimiza consumul acesteia, conform sursei.

Potrivit analizei IEA, energia a reprezentat mai mult de trei sferturi din emisiile globale de gaze cu efect de seră în ultimii ani. Electricitatea curată, combinată cu digitalizarea tehnologiei de management al energiei, este esenţială pentru accelerarea tranziţiei energetice.

Soluţia Energy Command Center, dezvoltată de Capgemini şi susţinută de Schneider Electric, este o platformă integrată şi centralizată pentru monitorizarea, controlul şi optimizarea tuturor clădirilor care consumă energie, inclusiv centrele de date sau încăperile de mediu critic. Platforma combină inteligenţa artificială avansată (AI), logica şi algoritmii de învăţare automată cu tehnologiile Internet of Things (IoT) pentru a măsura şi prezice diferite metrici, cum ar fi intensitatea energetică, starea de sănătate a activelor critice, operaţiunile critice, generarea de energie regenerabilă şi, în general, performanţa tuturor activelor energetice, informează compania.

Produsele conectate de top ale Schneider Electric, controlul edge şi aplicaţiile de consiliere ajută organizaţiile să îşi gestioneze eficient aprovizionarea cu energie în mai multe active - cum ar fi fabrici, birouri sau alt tip de infrastructură - reducând în acelaşi timp consumul de energie în cadrul operaţiunilor lor, printr-o singură platformă integrată. Capgemini contribuie cu expertiza sa în integrarea şi procesarea datelor, AI şi învăţare automată şi integrarea tuturor produselor şi software-ului într-o platformă centralizată de luare a deciziilor, se mai arată în comunicat.

Folosind date obţinute în timp real despre consumul de energie şi emisiile de carbon, combinate cu software şi sisteme de management al clădirilor modulare şi interoperabile, Energy Command Center ajută la reducerea consumului de energie şi a cheltuielilor pentru a contribui la atingerea obiectivelor organizaţionale, accelerând în acelaşi timp evoluţia către un viitor net zero, transmite sursa indicată.

Un prototip al soluţiei a fost testat din 2022 în cadrul operaţiunilor Capgemini din India, care reprezintă aproximativ un sfert din amprenta energetică a Grupului Capgemini, permiţând monitorizarea în timp real şi controlul eficient al aprovizionării cu energie pentru mai multe active, în acelaşi timp, reducând şi optimizând consumul de energie în cadrul operaţiunilor într-o singură platformă integrată, centralizată. Cu o reducere de 29% a consumului de energie în 2023 (faţă de 2019) urmărită în cele opt campusuri principale ale Capgemini situate în India, platforma aduce o contribuţie substanţială la obiectivele Grupului Capgemini de a-şi decarboniza operaţiunile, arată datele companiei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb