CAPITALA ARE UN NOU PRIMAR GENERAL Curtea de Apel Bucureşti a validat mandatul lui Nicuşor Dan

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 27 octombrie 2020

Curtea de Apel Bucureşti a validat mandatul lui Nicuşor Dan

Curtea de Apel Bucureşti l-a validat, ieri, pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general al Capitalei, după ce instanţa a respins toate cele 52 de apeluri formulate în acest caz. Decizia instanţei este definitivă, iar la prima şedinţă de constituire a Consiliului General al Municipiului Bucureşti, noul primar general va depune jurământul de învestitură în funcţie.

A fost nevoie să treacă aproape o lună de la alegerile locale din 27 septembrie, pentru ca instanţele din Capitală să pună capăt demersului inutil social-democrat prin care s-a încercat amânarea preluării de către Nicuşor Dan a mandatului de primar general al Municipiului Bucureşti.

În 12 octombrie, Nicuşor Dan a fost validat de Tribunalul Bucureşti în funcţia de primar general al Capitalei, însă el nu şi-a putut prelua mandatul, deoarece decizia instanţei a fost contestată de 52 de persoane.

Curtea de Apel a respins ieri cele 52 de apeluri ca fiind tardiv formulate şi l-a validat pe Nicuşor Dan în funcţia de primar general.

Acesta declara săptămâna trecută că preluarea mandatului său va întârzia cel puţin şapte zile, din cauza contestaţiilor depuse de către consilieri PSD şi "apropiaţi" ai formaţiunii.

"Suntem la patru săptămâni de la alegeri. Sunt multe oraşe, multe primării în care primarii în funcţie şi-au preluat mandatul deja de câteva zile şi au început să rezolve problemele locuitorilor. Sunt primari de toate culorile politice. La Bucureşti, însă, la Primăria Generală, o să mai aşteptăm (...) din cauza atitudinii iresponsabile a PSD", spunea Nicuşor Dan, în cadrul unei conferinţe de presă din 22 octombrie.

El explica faptul că în cererile de apel sunt invocate "motive ridicole", inclusiv frauda electorală, şi că acestea preiau pasaje "copy paste", chiar şi cu greşeli de ortografie.

"Se vorbeşte de fraudă electorală, în acelaşi stil conspiraţionist cu care PSD ne-a obişnuit în ultimii ani. Aceste cereri sunt toate copy paste una din cealaltă. Se preiau inclusiv greşelile de ortografie una din cealaltă. Şi se cere prin ele, nici mai mult, nici mai puţin - acum la patru săptămâni de la alegeri - decât reluarea alegerilor locale în Bucureşti", a arătat primarul general ales şi validat ieri definitiv de magistraţii Curţii de Apel.

Amintim că Gabriela Firea a postat, în urmă cu patru zile, o fotografie făcută în biroul de primar general susţinând că încă deţine funcţia respectivă, că îi place şi îşi îndeplineşte atribuţiile ce îi revin.

Imediat, Nicuşor Dan a acuzat-o de sfidare la adresa bucureştenilor.

"Sfidarea supremă la adresa bucureştenilor: primarul învins se laudă că blochează tot oraşul, refuzând să părăsească biroul care, după cum se observă, e gol. Nici nu munceşte, nici nu lasă pe alţii să rezolve problemele Bucureştiului. Acesta este PSD, un partid care îi dispreţuieşte pe bucureşteni şi care foloseşte toate tertipurile juridice pentru a avea timp să-şi şteargă urmele abuzurilor pe care le-a făcut timp de 4 ani", a scris Nicuşor Dan, pe pagina oficială de Facebook.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nicusor, am incredere in tine.

    Esti inteligent (dublu medaliat cu aur la olimpiada internationala de matematica), esti pus pe fapte mari.

    Fii transparent si tine-te de treaba! 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb