Locuitorii oraşului Bocşa, din judeţul Caraş-Severin, vor beneficia de o staţie de epurare a apelor uzate. Costul preliminar al proiectului este de aproximativ 2 milioane de euro, iar finanţarea va fi asigurată în proporţie de 60% de la Fondul de Mediu, 40% reprezentând bani de la bugetul local.
Potrivit lui Horia Irimia, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Locuinţelor (MDLPL), finanţarea proiectului a fost aprobată: ""Este foarte important să rezolvăm problema râului Bârzava, deci şi epurarea apei în oraşul Bocşa. Până acum, Reşiţa epura apa pe Bârzava". Până la finalizarea construcţiei, apa uzată şi toate dejecţiile ajung, ca şi până acum, în râul Bârzava.
Odată cu construcţia staţiei de epurare, va putea fi realizat şi sistemul de canalizare a oraşului. Toate gospodăriile din Bocşa sunt racordate la reţeaua de apă, procentul de racordare la canalizare fiind, însă, de 80%.
Noua staţie va avea în componenţa sa un sistem de aerare şi unul de reţinere mecanică, un bazin de denitrificare, bazine de activare şi decantare/sedimentare, sistem de pompare, evacuare de siguranţă, sistem de management al nămolului, sistem de măsurare a parametrilor de lucru şi de microfiltrare şi dezinfecţie. În anii "70, în oraşul Bocşa a început construcţia unei staţii de epurare, ulterior abandonată. Prin proiect, staţia a fost prevăzută doar cu treaptă mecanică. Datorită amplasamentului şi suprafeţei, este puţin fezabilă reluarea construcţiei, cu modernizarea proiectului conform standardelor actuale.