Carmen-Georgeta Neagu a fost numită administrator provizoriu la Transelectrica

Diana Enache
Ziarul BURSA #Companii / 1 iulie 2013

Consiliul de Supraveghere (CS) al Transelectrica a numit-o pe Carmen-Georgeta Neagu în funcţia de administrator provizoriu, membru al CS, potrivit unei decizii transmise Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"Carmen-Georgeta Neagu a făcut parte dintr-un proces de selecţie în conformitate cu prevederile OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, fiind în lista de candidaţi propusă de acţionarul Statul Român, prin Minis­terul Finanţelor Publice, în Adunarea Generală a Acţionarilor din data de 30.05.2013 pentru alegerea membrilor Consiliului de Supraveghere", se arată într-un raport al companiei.

Potrivit intenţiilor conducerii societăţii, Transelectrica vrea să atragă 200 milioane lei de pe Bursa de Valori Bucureşti, printr-o emisiune de obligaţiuni corporative, până la finalul acestui an.

Emisiunea de obligaţiuni ar urma să contribuie la îmbunătăţirea lichidităţii societăţii, la reducerea expunerii valutare şi la diversificarea surselor de finanţare pe termen lung.

Intenţia companiei este ca oferta să fie finalizată până în a doua jumătate a lunii noiembrie 2013, moment la care obligaţiunile să fie listate pe piaţa reglementată administrată de BVB.

Compania de transport al energiei electrice a realizat, în primul trimes­tru al acestui an, un profit net de 91,7 milioane de lei, dublu faţă de perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri netă a companiei a fost, în primul trimestru, de 568,2 milioane de lei, cu 35% mai mică faţă de trimestrul I 2012.

În primul trimestru din acest an, cheltuielile cu mentenanţa au fost cu 6,7 milioane lei mai mici faţă de perioada similară a anului trecut. Contractele de mentenanţă vor fi reînnoite începând cu trimestrul al II-lea al acestui an.

Cantitatea de energie electrică trans­portată în primul trimestru (14,05 milioane MWh) a fost cu 4,2% mai mică decât cea din perioada similară a anului trecut. La finele primului trimestru, datoriile companiei pe termen lung erau de 1,6 miliarde lei, iar datoriile pe termen scurt erau de 691,5 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb