Cartel Alfa anunţă un nou miting în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului Cîţu

S.B.
Miscellanea / 6 aprilie 2021

Cartel Alfa anunţă un nou miting în Piaţa Victoriei, pentru a cere demisia Guvernului Cîţu

Confederaţia Cartel Alfa anunţă noi acţiuni de protest prin care cere demisia Guvernului Cîţu şi solicită redirecţionarea "către firme şi populaţie" a fondurilor alocate către investiţii de către Executiv. În acest sens, un miting este programat în Piaţa Victoriei din Capitală miercurea viitoare, informează news.ro.

Sindicaliştii din cadrul confederaţiei Cartel Alfa consideră că, în această perioadă, susţinerea consumului şi protejarea populaţiei vulnerabile reprezintă "principala cale de a împiedica un colaps major din care cu greu s-ar mai putea reveni" şi cer Guvernului să direcţioneze către populaţie şi firme sumele alocate investiţiilor în bugetul de anul acesta.

"Bugetul României alocă anul acesta 62 de miliarde pentru aşa-zise investiţii, nespecificate însă, dar care ştim că se duc pe săli de sport, borduri, studii de fezabilitate etc. - direcţionând astfel resurse publice vitale către privilegiaţii din grupările apropiate politic de actuala putere. Mare parte din acest capitol bugetar a fost alocat prin tăierea din bugetul critic al sănătăţii şi nealocarea sumelor necesare pentru creşterea pensiilor şi a altor cheltuieli cu destinaţie socială. Cerem de urgenţă orientarea acestor fonduri către firme şi populaţie. Altfel, vom ajunge în situaţia în care experimentul economic a reuşit, dar pacientul este decedat", transmite CNS Cartel Alfa într-un comunicat dat publicităţii marţi.

Sindicaliştii aduc drept argument faptul că, potrivit raportului FMI, România are unul dintre cele mai mici pachete de sprijin în lupta cu pandemia de COVID-19 şi cataloghează programele de susţinere economică ale Guvernului Cîţu drept "cvasi-inexistente" susţinând că acestea "nu fac îndeajuns pentru oameni, iar bandajul numit şomaj tehnic este doar o soluţie pe termen scurt care nu schimbă situaţia dezastruoasă a şomajului în România".

Confederaţia sindicală anunţă, în acest context, că va continua acţiunile de protest, următorul miting fiind programat miercuri, 14 aprilie, de la ora 11.00, în Piaţa Victoriei din Capitală.

"Avem aceleaşi revendicări cu care am început acţiunile de protest în ianuarie - un salariu minim decent, pensii echitabile, servicii publice de calitate, deblocarea negocierii colective, taxare justă şi aplicarea corectă a legislaţiei", precizează sindicaliştii, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Toti in strada

    1. To(n)ti in strada

      Populatia o duce foarte rau. Supermarketurile sunt pline de cumparatori, bulevardele, strazile, trotuarele, aleile sunt pline de masini, drumurile spre statiunile montane sunt arhipline in fiecare week-end iar ch arterele catre destinatiile exotice abia mai fac fata solicitarilor. Intr-adevar, tare greu o duc romanii si au nevoie de bani. In schimb retelele de autostrazi, gaze, canalizare, curent electric, apa si altele sunt noi, ultra-dezvoltate si nu mai au nevoie de investitii.

      Ne-a invatatat PSD-ul cu pomana si tot o cerem, nu conteaza ca totul in jurul nostru se duce de rapa. 

      De acord cu raspunsul transmis de 1.2!!!

      nu

    Domnule Make,

    Nu va este greu si rusine ca acest ziar , cu numele de BURSA, a carui rost este sa promoveze 

    economia si in mare masura o face, sa publice acest articol ? 

    Unde vreti sa se ajunga,sa fuga capitalurile private? caci statul nu mai are practic nimic, deoarece

    totul se fura si se risipeste de catre cei cocotati in FONCTII ! 

    1. nu ii e rusine deloc, din contra se bucura si-l sustine...Prosti suntem noi ca-l citim!

      nu fuge nici un capital privat , prostule , unde gasesti prosti mai mari si mai slugarnici ca aici ? ai aflat ca PM , a facut un cadou de 400 milioane bancilor ? cum sa fugi , idiotule ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb