Cât de repede se epuizează rezervele SNP Petrom?

Cristian Dogaru
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 noiembrie 2022

Cât de repede se epuizează rezervele SNP Petrom?

Rezultatele financiare raportate la nouă luni de SNP Petrom arată deosebit de bine, pe fondul preţurilor mari la care se vând gazele şi petrolul astăzi, dar scăderea producţiei este dramatică dacă ne raportăm la valorile din urmă cu cinci ani.

SNP are PER de 2 şi ceva şi preţul nu explodează? Care să fie cauza acestei subevaluări dramatice, fie şi în condiţiile unei pieţe în scădere? Compania face 25 de miliarde lei capitalizare la bursă şi are bani în conturi de 13 miliarde lei şi totuşi investitorii nu dau năvală. Să fie miopie de moment, teamă de noi reglementări şi ajustare a consumului în viitoarea criză sau declinul spectaculos al producţiei care ar trebui să se reflecte şi la nivelul cotaţiilor, doar perspectiva dividendelor grase ţinându-le deocamdată sus?

Petrom a raportat la nouă luni un profit net de 9,1 miliarde lei, faţă de 4,6 miliarde lei în trimestrul al doilea, deci aproape dublu. Iar faţă de trimestrul al treilea din 2021 (1,6 miliarde lei) este o creştere de peste cinci ori. Cu toate acestea, în ultimele 12 luni cotaţiile aveau o scădere de 1,1% înaintea deschiderii şedinţei de luni de la BVB.

Care să fie explicaţia? Dacă ne uităm la PER-ul SNP de 2,4 şi la cel al Medlife, de 24, adică de zece ori mai mare, în condiţiile în care SNP a dat de două ori dividende în 2022 iar Medlife niciodată, un investitor începător ar spune că nu mai înţelege nimic din bursa asta şi ar merge să se uite la meci. Este adevărat că Medlife a făcut o seamă de achiziţii importate în ultima vreme, iar SNP are un constant declin de producţie, dar totuşi disproporţia rămâne.

Să ne uităm puţin şi pe raportările companiei. În trimestrul al treilea al anului trecut, SNP a avut o producţie totală de hidrocarburi de 119.000 bep (barili echivalent petrol) pe zi.

Din care producţia de ţiţei şi condensat a fost de 57,300 bep/zi, iar cea de gaze naturale de 62,200 bep/zi. Declinul total este de 9% dacă ne raportăm la cel de-al treilea trimestru din 2021, din care avem o scădere de 11% pentru producţia de ţiţei şi 8% pentru cea de gaze naturale.

Care erau însă rezultatele în urmă cu cinci ani, în trimestrul al treilea din 2017? Ei bine, atunci SNP raporta o producţie de 169.000 bep/zi, în scădere cu 4% faţă de 2016. Producţia de ţiţei şi condensat în primele luni din 2017 era de 20,6 milioane barili (faţă de 15,6 milioane barili în cel de-al treilea trimestru din acest an), iar producţia de gaze naturale - de 3,89 miliarde mc faţă de 2,59 miliarde mc în primele nouă luni din 2022. Atunci preţul mediu pentru ţiţeiul Ural era de 50,7 dolari, iar acum - de 81 dolari/baril.

Trăgând linie vedem un declin al producţiei totale de aproape 30% în cinci ani, cu un ritm anual care se accelerează. Declinul pe partea de ţiţei este de 24%, iar la gaze de 33%. În urmă cu cinci ani, cotaţiile SNP oscilau între 0,25-0,3 lei/acţiune, iar acum sunt în jur de 0,45 lei. Cu alte cuvinte, deşi avem un declin al producţiei de 30% per total, preţul este cu peste 50% mai mare acum. De aici şi reţinerea investitorilor. Preţul acţiunii poate fi cosiderat mic dacă ne raportăm la profit, dar destul de mare dacă ne raportăm la viteza cu care se epuizează rezervele şi la evolutia cotaţiilor din 2017. Dacă preţurile energiei ar reveni la nivelul din 2017, atunci cotaţia SNP ar trebui să se contracte rapid, pentru a ţine pasul cu evoluţia rezervelor. Să nu uităm că la bursă PER-ul este o poveste despre trecut.

Încă un element de context pentru a înţelege dimensiunea profitului actual. "Costul de producţie a crescut cu 7%, la 14,1 USD/bep, în principal din cauza costurilor mai mari cu energia şi personalul, precum şi a scăderii producţiei disponibile pentru vânzare, parţial contrabalansate de cursul de schimb favorabil" se arată în raportul SNP de vineri. De la 14 dolari/baril cost producţie la 100 dolari/baril cât ajunsese la un moment dat petrolul Brent e cale lungă şi profitabilă. Similar, marja de rafinare este o sursă importantă de profit acum - 17,1 dolari/baril, mai mare cu 138% faţă de cea din treimestrul al treilea al anului trecut.

Opinia Cititorului ( 36 )

  1. Mulțumim! O analiză foarte bună.

    1. Pe langa declinul productiei (care ar putea fi compensat de exploatarea zacamintelor de gaze din Marea Neagra) mai sunt incertitudinile legate de evolutia pretului petrolului (pentru care se asteapta scaderi), incertitudini legate de destinatia profitului, incertitudini legate de durata si de costurile legate de o eventuala exploatare a zacamintelor de petrol din Marea Neagra, de finalizarea operatiunii si de preturile din piata la care vor putea fi valorificate gazele. In cazul Petrom (ca si al Romgaz) sunt multe incertitudini care tin investitorii in expectativa. Mai este o problema - chiar profitul insusi - care este mult prea mare si greu de replicat. Degeaba primesti anul asta un dividend cu randamentul de 10...15%, daca anul urmator profitul scade masiv si cotatia pica cu 30...50% (accentuata si de o eventuala criza). Un dividend de 10...15% impozitat minus 30...50% scaderea de cotatie conduce la pierdere, chiar daca PER-ul este extrem de atractiv acum.

      Cheia o reprezina destinatia pe care o va avea profitul (cat va merge la dividende si cat la investitia nesigura in zacamintele de gaze din mare). In aceste conditii exista chiar si posibilitatea unui dividend minuscul care urmata de o scadere de profit si de spectrul unei eventuale crize ar face praf cotatia. In momentul de fata chiar este greu de spus daca e bine de intrat pe SNP sau e mai bine sa asteptam. Lucrurile ar fi mult mai simple daca conducerea SNP ar transmite un semnal catre piata cu privire la destinatia profitului. 

      In mod normal gandirea asta cu scaderea pretului petrolului pt ca vine o recesiune de unde rezulta scaderea pretului actiunilor e corecta cand nu ai inflatie de 17% pe an si prognozata 14% pe anul viitor. In conditiile astea de stagflatie, s-ar putea sa astepti mult si bine ca preturile actiunilor sa scada in timp ce iti scade tie valoarea banilor. Daca ar pica bursa in mod real nu 15-20%, atunci cash ar fi king intr-adevar dar cu inflatia pe care o avem si care convine guvernelor pline de datorii ar fi o minune sa mai fie cash king curand. Am si eu 20% cash in euro la care ii scade valoarea in fiecare zi.

      Petrom poate sa iti dea 50% din profit ca dividend (cu randament 20%) sau sa iti dea un maruntis cu scuza ca are nevoie de bani pentru investitii (iar apoi sa sifoneze o parte din lichiditati catre companii din vest furnizoare de "echipamente" si mai ales "servicii"). Orice este posibil.

      Referitor la Euro ... se putea si mai rau ... sa ai banii in actiuni Facebook (de exemplu), sau CC, sau PPL sau multe altele in situatii similare.  

      Sau de ex: sa ai banii bagati in actiuni bnet.

      Nu stiti voi sa cititi rapoartele fratilor. :)) 

      Mulți au rămas fără bani peste noapte din cauza fricii de inflație.

      Preturile nu le pot creste doar dupa propria dorinta, ele fiind legate pe preturile externe.

    Si totusi Petrom are petrol pana in 2030 care e profitabil la 30 de dolari barilul( declaratia lor). Rezervele Romaniei de petrol ajung pentru inca 23 de ani. In plus cine crede ca benzina va mai fi 5 lei curand, good luck.

    Sa nu uitam si de gazele din Marea Neagra, unde Petrom are 1|2 din Neptun deep impreuna cu Romgaz. In plus nu au de gand sa dispara odata cu petrolul la fel ca dinozaurii. Pana in 2035 vor sa fie 35% green(vedem deja ca au inceput investitiile in panouri solare impreuna cu Oltenia, hidrogen, ev's etc cine vrea detalii sunt la ei pe site). Pana in 2050 100% green.  

    Asa si partea a doua. Petrom se vinde acum la PER 2. Daca anul viitor raman preturile de anul asta la energie gaze petrol, si dat fiind razboiul totul e posibil, vor avea cash egal cu capitalizarea firmei.  

    Petrolul a scazut acum inainte de alegerile din SUA pt ca Biden a consumat jumate din rezerva nationala de petrol anul asta pt a tine pretul petrolului jos. Dar OPEC poate si sa faca pe plac lui Putin au scazut productia cu 2 mil de barili pe zi incepand cu luna asta. In conditiile astea, cand doi se cearta (OPEC si SUA) al treilea castiga -Petrom. Eu am actiuni Petrom cam 70% din portofoliu si din partea mea cumparati sau nu cumparati dar cu inflatia asta sa stai cash ii total aiurea, in plus sa cumperi Medlife good luck with that PER 24 si profituri cu 30% mai mici ca anul trecut ,dividende 0.  

    1. Plus ca productia de petrol a Rusiei va scadea deoarece fara companiile specializate vestice de servicii nu vor putea mentine nivelul actual al productiei.Poate nu vor pati ca Venezuela dar cred ca productia Rusiei o sa scada pe termen mediu lung.

      Cererea de petrol creste nu scade -domnule ziarist vedeti raportul opec publicat ieri iar spare capacity in gradina opec este foarte redusa.La noi prturile sint facute de brokerii ,prietenii si pesemne cu porcaria ESG fondurile de pensii sint subexpuse pe snp.Bani noi de afara nu intra pe bvb in actualul context iar retailul a fost prajit cu petardele aero si nu mai vor sa auda de nimic.

      Da, strainii au plecat de la bvb din cauza razboiului, si ai nostri au o lehamite totala nici nu mai vor sa auda de actiuni pot sa fie si la PER 1. Desi e greu, in medii din astea e bine sa cumperi, si sa astepti pana se termina razboiul(da Domnul sa fie repede) si sa revina GREED la bursa.

      PETROM gradual trebuie sa pivoteze catre 50% regenerabile si are si RESURSE sa faca asta pina in 2030!

      ESTE OBLIGAT DE PIATA SI CONTEXT SA FACA ASTA! 

      dap! spiritul de turma primeaza intotdeauna, dar cei isteti stiu cand sa fie lacomi si cand nu ;)

    Probabil investitorii nu se ingramadesc pt ca nu e "sexy"precum ESG si tech, vezi petardele de pe Aero

    Strategia lor spre solar, biofuel e ok ca e graduala, pot evalua anual IRR, care sunt sigur ca nu va fi double digits ca la oil and gas. 

    Investitia in Neptun Deep sau onshore e inevitabila, pt ca sunt in Romania si necesitatile geostrategice sunt evidente pt Romania si vor fi impuse implicit sau explicit politic: indepedenta energetica, surplus pt a ajuta Moldova (altfel o pierzi la rusi) 

    Si la mine e pozitia numarul 1, si cred ca o crestere a capex ar putea fi pozitiv pt actiune ca ar atrage longer-term investors. Un alt catalyst poate fi achizitia companiei.

    O alta bila neagra poate fi lipsa de disciplina, atata CF poate impinge managementul spre proiecte low IRR si fara viziune (Auchan cobranding de ex si alte petty "cool" projects) si accelerarea green investments fara validarea via IRR sau of course salarii explodate. 

    Pretul energiei nu o sa revina la nivelul din 2017 decit eventual pentru o foarte scurta perioada.Pretul petrolului va tinde spre 150 $ la anul.

    Agenția de presă RIA Novosti a statului rus a scris luni că Kazahstanul, unul dintre aliații tradiționali ai Moscovei, și-a pierdut entuziasmul față de proiectele Rusiei pentru o uniune economică post-sovietică și parteneriatul mai amplu din zona Eurasiei, relatează Reuters.

    Kazahstanul, a doua cea mai mare economie din fosta Uniune Sovietică, s-a distanțat treptat de Moscova după ce președintele Vladimir Putin a declanșat „operațiunea militară specială” pe 24 februarie. 

    De-a lungul celor mai bine de 8 luni de la izbucnirea războiului guvernul de la Astana a anunțat că va respecta sancțiunile impuse de Occident împotriva Rusiei, s-a oferit să furnizeze petrol și gaze naturale Ungariei - una dintre cele mai dependente țări din Europa de energia rusească - și a refuzat să recunoască teritoriile ucrainene pe care Putin pretinde că le-a anexat. 

    Cel mai recent, Kazahstanul a anunțat pe 21 octombrie că nu dorește să plătească gazul rusesc în ruble, o afirmație mai degrabă simbolică ținând cont că nu se află pe lista „țărilor neprietenoase” cărora Putin le-a pretins acest lucru. 

    Un diplomat rus afirmă că Kazahstanul „a tras frâna” în ceea ce privește cooperarea cu Rusia 

    Comentarii făcute acum de Kirill Barskii, cel mai înalt reprezentant al Rusiei la consiliul de Cooperare Economică Asia-Pacific sugerează că Moscova este îngrijorată că aceste mutări ar putea submina eforturile sale de a crea o coaliție antioccidentală în Asia. 

    „Avem probleme în Uniunea noastră: Kazahstanul a început în ultimul timp să tragă frâna la participarea sa în Uniunea Economică Eurasiatică și în [proiectul] 'Eurasia Mare'”, a declarat diplomatul rus la o conferință privind politica externă ținută în camera superioară a parlamentului rus. 

    Potrivit RIA Novosti, el a catalogat acest semnal ca fiind „foarte alarmant” și a spus că Rusia trebuie să își dea seama ce are nevoie Kazahstanul pentru a reveni la o colaborare normală. 

    În mod oficial guvernul de la Astana nu și-a anunțat vreo intenție de a interveni în planurile Rusiei din Asia însă a provocat din nou consternare la Moscova după ce a refuzat solicitarea sa de a-l expulza „imediat” pe ambasadorul ucrainean din cauza unor comentarii făcute de acesta despre uciderea rușilor. Kazahstanul a cerut însă Kievului să îl recheme pe diplomat. 

    Vladimir Putin a vorbit personal despre dezvoltarea unei „mari asocieri eurasiatice” în luna mai, în contextul izolării țării pe plan extern ca urmare a invadării Ucrainei. 

    Mitul ”gazelor rusești ieftine” pentru Ungaria. Cât îi costă de fapt pe vecini prietenia dintre Orban și Putin

    Ungaria, singura țară unde gazul s-a ieftinit în plină explozie a prețurilor 

    Conform Eurostat, tot în prima jumătate a acestui an, țara vecină a fost singura din UE în care consumatorii casnici au plătit chiar mai puțin pentru gazele naturale decât în aceeași perioadă din 2021 – o scădere de circa 0,5%. În comparație, în România gazele aproape că și-au dublat prețul pentru gospodării, chiar și cu plafonarea prețurilor, iar în Estonia s-au scumpit cu peste 150%. 

    S-a ajuns astfel ca prețul pe suta de kWh pentru consumatorii casnici maghiari să fie sub 3 euro – de aproape două ori și jumătate mai mic decât cel din țara noastră. Ca termen de comparație, cel mai mare preț s-a atins, în același interval de timp, în Suedia – 22,2 euro/100 kWh. Abia din septembrie, guvernul Orban a introdus o limită a plafonării pentru cei care au un consum de gaze ce depășește 1.729 de metri cubi pe an. 

    Pactul cu Gazprom 

    Însă Ungaria plătește un preț extrem de mare, atât politic cât și economic, pentru gazele rusești. În august, Budapesta a semnat practic un pact cu Gazprom prin care a obținut dublarea volumelor livrate prin gazoductul care tranzitează România. Ulterior, printre multe alte gesturi de prietenie față de regimul Putin, șeful diplomației maghiare, Peter Szijjarto, a participat ca speaker la Russian Energy Week 2022, forumul pe energie organizat de Kremlin unde vina pentru toată criza a fost atribuită Occidentului. 

    În același timp, însă, Ungaria are o uriașă problemă economică din cauză că plătește aceste gaze rusești la prețul de pe bursă. Or acest preț este practic controlat de Gazprom, care îl poate crește artificial și chiar printr-un comunicat de presă. Potrivit presei maghiare, în prima jumătate a anului compania de stat MVM, principalul importator, a plătit în medie de 6 ori mai mult pentru gazele aduse din Rusia decât prețul achitat de consumatorii casnici. Diferența a fost acoperită de guvern - adică tot din banii cetățenilor maghiari. 

    Deficitul de cont curent a ajuns, ca urmare, în zona de risc, conform băncii naționale de la Budapesta. Iar factura pentru dublarea livrărilor în urma pactului semnat cu Gazprom ar putea crește cu cel puțin 1,8 miliarde de euro. Tot ce a obținut efectiv MVM, după o renegociere cu rușii, a fost ca, până în martie, plățile să fie defalcate pe 3 ani dacă prețul pe burse depășește un anumit prag. Or, în cazul unei creșteri a prețului de referință peste 300 euro/MWh, aceste plăți defalcate ar putea trece chiar de 4 miliarde de euro. 

    ”O uriașă escrocherie care-l îmbogățește pe Putin” 

    Însă premierul maghiar nu-și face griji și spune că cel mai important lucru nu e un preț mai bun al gazelor rusești. În opinia lui Viktor Orbán, ce contează este ca Ungaria să aibă asigurată o sursă de gaze pe termen lung – altfel spus, să nu rupă relația cu Rusia. 

    Pentru a-și susține aliatul din UE, Putin a anunțat, conform TASS, că, prin contractele pe termen lung, ”Ungaria cumpără gaze rusești de cinci ori mai ieftin decât prețul de piață”, iar asta, până în 2036. Ulterior, chiar și presa maghiară a scris că, de fapt, se plătește exact prețul de piață. 

    Opoziția maghiară afirmă că totul e o uriașă minciună a guvernului. Potrivit primarului Budapestei, Karacsony Gergely, ”gazele rusești ieftine sunt o uriașă escrocherie, de fapt sunt foarte scumpe”.

    ”Nu există gaze rusești ieftine, dacă ar exista așa ceva, nu am avea de plătit facturi tot mai mari. E clar acum că Putin dă gaze la prețuri foarte mari Ungariei, iar facturile noastre îl îmbogățesc de fapt pe Putin. […] În schimbul politicii inacceptabile de prețuri a guvernului, nu primim nimic. Trebuie să ieșim din umbra lui Putin, să facem tranziția la energii regenerabile, să alegem independența energetică”, a afirmat Karacsony, care reprezintă un partid ecologist. 

    1. Păi guvernul român plătește 41 de miliarde de lei subventii la energie. Asta înseamnă 8.4 miliarde de euro. Cum par astea 8.4 miliarde subvenție față de cele 1.8 plătite de unguri??? Reiese că ungurii, cu 0 resurse energetice, subvenționează de 4 ORI mai puțin și au prețuri la consumator mai mici decât în România!

      Deci lasă propaganda penibilă de mai sus. Ungurul Orban face ce-i mai bine pentru ai lui! Și îi iese într-o mare măsură. Noi facem întotdeauna tot ce e bine pentru alții! 

    Am uitat de lucrul cel mai important-CHINA este in LOCKDOWN!

    Ce credeti ca se va intimpla cu cererea globala de petrol cind se vor deschide si vor stimula economia? 

    Cit priveste scaderea rezervelor si a productiei petrom cred ca acolo s-au intimplat l;ucruri destul de stranii.Acum vreo doi ani se pare ca se intelesesera cu romgaz sa produca mai putin gaz natural pentru ca erau niste jmecheri care se ocupau cu importurile de la Gazprom. 

    S-a scris si in Bursa si a dat declaratii si Popescu ca Romgaz isi inchisese sonde de vreo 8% din productie concomitent cu scaderea foarte mare a productiei de gaze a Petrom. 

    Uitati-va ce a facut Romgaz cu zacamintul de la CARAGELE care reprezenta 40% din totalul rezervelor?De ce nu scrieti de asta? 

    Nu m-ar mira ca Petrom sa fi facut investitii mai mici decit cele necesare pentru atenuarea declinului in acea perioada de aici si scaderea foarte mare a productiei. 

    Sa nu uitam ca petrolul de sist american a bagat in coma industria petroliera mondiala in 2016. 

    Acum lucrurile stau altfel americanii nu mai cresc decit marginal in vestul Texasului celelalte cimpuri petroliere au intrat in declin.

    1. Chiar acum se pare ca chinezii lucreaza la o strategie de a renunta la lock down. Au 200 de orase in lockdown care nu consuma benzina in prezent.

    Wow câți analiști pe aici!!!

    1. Isi spun oamenii parerea, spre deosebire de tine care nu ai nimic de zis. Macar ei pot sa scrie mai mult decat "wow!!!"

      doar atat "puti"?

    Pai da, dupa ce omv a cumparat 33% foarte ieftiin si a majorat brusc captalul ca sa detina controlul, maximizeaza profitul, ca suntem in capitalusm. Fiti linistiti , Min Energiei inca mai trebuie sa plateasca 455 milioane de dolari pt ecologizare, desi iata, tot caimacul pleaca in Austria!

    Asa privatizari si asa contracte a semnat PSD!

    Ca la moti :muntii nostri aur poarta noi cersim din poarta in poarta  

    1. Crezi ca a nimerit-o mai bine cu privatizarea Rompetrol?

    Dacă mâine prețul ajunge la 0.6-0.7 să vezi ce apar analiștii că prețul corect ar fi pe undeva intre 1-1.2 ! Eu am multe acțiuni și nu am de gând să schimb strategia!

    Simpatici "investitori " avem la BVB, cu 2 societăți SNP si BRNA( Romnav Brăila) cu un PER de 2 maxim 3 la și cu cash până la cer,cu o politică f bună de dividende! De ce nu cresc? Pentru că noi românii vrem să suferim și cumpărăm ceva la PER de 30,nu?

    1. Tocmai de aia ca suntem mai simpatici ne plac per-urile mai mari,la pensie voi lua si per mai mic snp si brna

      Ce free float are BRNA? 80% din actiuni sint detinute de O SINGURA persoana.

      Poftim de investeste!  

    Cine credeti ca sta sa faca analize ce productie de petrol are Petrom...

    Productia per total oricum e mica si fara scaderi. Pur si simplu Petrom si-a dat seama ca e mai simplu sa cumperi petrol si doar sa-l rafinezi, pui adaosul si l-ai vandut.

    Astia stiu sa faca bani, investitorii romani de la bursa, nu! Viseaza doar avioane si in loc sa cumpere rational, cumpara de la cine are povestea mai frumoasa. 

    Revoltător.

    După ce Guvernul a schimbat legislația privind explorarea și exploatarea gazelor naturale din zăcămintele offshore, la cererea PETROM și a altor investitori, in raportul prezentat de PETROM la 9 luni, se afirmă, din nou, că o decizie cu privire la gazele din Marea Neagră se va lua abia la mijlocul anului 2023!!!!

    Daca ar investi 50 la suta din profit in surse alternative (fotovoltaic, eolian, hidro, hidrogen sau chiar nuclear), Roanaia nu ar mai avea nici un fel de dependenta energetica. Daca cele 41 de miliarde de lei subventii la energie ar merge in aceeasi directie, am avea curent pentru doua tari ca Romania. Atunci ar scadea preturile si nu se doreste acest lucru.

    Aceasta este soluția problemei prețului .

    Afara cu OMV din tara.

    Au inceput iar cu smecheria ca numai avem petrol in Romania ca sa justifice pretul mare. OMV -Petrom scoate petrolul din Romania cu 13 dolari pe baril. Mai prosti ca noi nici in Congo nu sunt. Acelasi lucru spuneau cand au vandut Petrom ca numai are rezerve. Nu ma petrolul (benzina si motorina) din Romania este tot din pamantul acestei tari. Nu importam nimic. Nu luam de la altii cum ne spun politicienii si securistii tra.dato.ri. Ii imbogatim pe austrieci.

    1. cum noi bocim, nimeni n-o mai face! e bine cunoscuta aceasta caracteristica a noastra!

      ce te opreste sa cumperi actiuni?

      rezuma-te pe viitor la mesajul 16, ca te defineste definitiv si, dupa cum vezi, suntem imuni la ineptii. 

      0,036 lei/acțiune dividend. Restul investiții!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb