ZIARUL BURSA

01 noiembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Artistul foamei

Artistul foamei

Cătălin AvramescuEditorial / 1 noiembrie 2022

Cătălin Avramescu

S-a ajuns şi aici. Vladimir Putin este decis să meargă până la capăt. De curând a ţinut un discurs la un fel de "dezbatere" organizată la Moscova. Evident, nu era vorba de un schimb onest de argumente, ci doar de o ocazie regizată de Kremlin pentru a-i da ocazia despotului-şef să se desfăşoare.

Efectele alimentare ale războiului din Ucraina

PREŢUL CEREALELOR URCĂ SPRE CER Efectele alimentare ale războiului din Ucraina

Octavian DanMacroeconomie / 1 noiembrie 2022

Ultima mişcare a Rusiei în raport cu exporturilor de cereale din Ucraina provoacă frisoane pe întreaga planetă. Veştile proaste vin pe un fond şi aşa foarte complicat, iar criza alimentară este pe cale să se acutizeze. Cotaţiile futures la grâu au crescut ieri cu peste 5%, iar cele la porumb cu peste 2%, după ce anunţul privind retragerea Rusiei din acordul ce asigură exportul cerealelor ucrainene prin Marea Neagră a înmulţit îngrijorările cu privire la aprovizionarea mondială cu alimente.

Cât de repede se epuizează rezervele SNP Petrom?

Cât de repede se epuizează rezervele SNP Petrom?

Cristian DogaruPiaţa de Capital / 1 noiembrie 2022

Rezultatele financiare raportate la nouă luni de SNP Petrom arată deosebit de bine, pe fondul preţurilor mari la care se vând gazele şi petrolul astăzi, dar scăderea producţiei este dramatică dacă ne raportăm la valorile din urmă cu cinci ani.

Greenpeace te vrea "în pace", la loc cu verdeaţă

Greenpeace te vrea "în pace", la loc cu verdeaţă

Călin RecheaInternaţional / 1 noiembrie 2022

Călin Rechea

Comisia Europeană este un "cruciat verde" care are ca obiectiv distrugerea Europei prin intermediul unor politici energetice care sfidează legile fizicii. Oare poate exista o altfel de interpretare a deciziilor din ultimii ani, privind tranziţia către energia verde doar prin simpla eliminare a utilizării combustibililor fosili, fără niciun alt plan de furnizare a energiei compatibil cu standardul de viaţă european?

Sursă foto: Facebook / Cluj Innovation Park

UBB implementează "Reţeaua academică de cercetare"

O.D.Cultură / 1 noiembrie 2022

Dezvoltarea academică este foarte importantă pentru viitorul mediului universitar autohton. Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) implementează proiectul "Reţeaua academică de cercetare de excelenţă STAR-UBB", proiect de dezvoltare instituţională şi de finanţare a excelenţei din cadrul Planului naţional de Cercetare-Dezvoltare şi Inovare 2015-2020 (PN II).

Producţia de iPhone în China, în cădere liberă din cauza coronavirusului

Producţia de iPhone în China, în cădere liberă din cauza coronavirusului

O.D.Companii / 1 noiembrie 2022

Piaţa telefoanelor inteligente cunoaşte mari frământări. Vânzările cunosc fluctuaţii mari, producţia de aparate migrează dintr-o zonă în alta. Producţia de telefoane iPhone la uzina de la Zhengzhou, China, una dintre cele mai mari fabrici din lume, ar putea scădea luna viitoare cu 30%, din cauza restricţiilor pentru combaterea COVID-19 introduse de autorităţile chineze.

"Creşterea pe care o avem arată că brandurile şi produsele noastre sunt rezistente"

SILVIA STICLEA, COUNTRY MANAGER NESTLÉ ROMÂNIA: "Creşterea pe care o avem arată că brandurile şi produsele noastre sunt rezistente"

ALINA VASIESCUCompanii / 1 noiembrie 2022

Silvia Sticlea: "Pe o piaţă volatilă, am reuşit să înregistrăm o creştere de 11,1% în primele nouă luni din 2022"  

Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso: "În 2023 vom continua să ne consolidăm prezenţa în Cluj şi Timişoara şi vom implementa servicii noi în zona de e-commerce şi livrare"

Nestle România, divizia locală a celei mai mari companii de produse alimentare şi băuturi din lume - Nestle Elveţia -, este extrem de atentă la evoluţia cererii din partea consumatorului, în actualul context inflaţionist.

Sursă foto: Facebook / Turism Covasna

ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI ÎN CURS FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2021 Turism Covasna - de la pierdere la profit de 1,5 milioane lei

ANDREI IACOMICompanii / 1 noiembrie 2022

Creşterea veniturilor companiei a fost mai accelerată decât cea a cheltuielilor  

Turism Covasna, companie controlată de Transilvania Investments, a obţinut în primele nouă luni ale anului un profit net de aproape 1,5 milioane lei, faţă de o pierdere în intervalul ianuarie-septembrie 2021, când activitatea îi era încă afectată sever de pandemia Covid-19, pe fondul creşterii mai accelerate a veniturilor faţă de cheltuieli, după cum reiese din raportul companiei de turism balnear publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Sursă foto: Facebook / Hotel Tusnad

Societatea turistică Tuşnad - venituri în creştere cu 37%

ANDREI IACOMICompanii / 1 noiembrie 2022

Cheltuielile cu energia aproape s-au dublat  

Societatea turistică Tuşnad a avut, în primele trei trimestre ale anului curent, venituri de 13,36 milioane de lei, cu 37% peste cele din ianuarie-septembrie 2021, creştere ce s-a reflectat în bună măsură şi în dinamica profitului, după cum reiese din raportul companiei postat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

Contre PSD - PNL pe marginea majorării pensiilor

Contre PSD - PNL pe marginea majorării pensiilor

O.D.Politică / 1 noiembrie 2022

Majorarea pensiilor creează în mod constant discuţii contradictorii între PNL şi PSD. Secretarul general al PSD, Paul Stănescu afirmă că va face o recomandare sinceră şi de bun-simţ colegilor de guvernare liberali de a nu derapa în populism.

Creşteri uşoare pentru pieţele de acţiuni europene

Creşteri uşoare pentru pieţele de acţiuni europene

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 1 noiembrie 2022

Inflaţia în zona euro a depăşit 10% în octombrie, iar activitatea economică a încetinit, conform datelor preliminare publicate de Eurostat  

Acţiunile europene aveau creşteri uşoare ieri, în ciuda faptului că inflaţia continuă să urce iar activitatea economică încetineşte.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 Noiembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 1 Noiembrie 2022

Macroeconomie / 1 noiembrie 2022

Preţurile de consum din Belgia şi-au accelerat creşterea anuală şi în octombrie 2022, până la 12,3%, cea mai mare din iunie 1975, de la 11,3% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 2,4%, după un avans de 1% în luna anterioară.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo