Campania "Start Joc!", derulată de ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) îi determină pe elevi să se implice direct în protejarea mediului înconjurător. Până în prezent, 4 sectoare ale Capitalei şi 24 de oraşe şi reşedinţe de judeţ au aderat la misiunea ASAP şi, prin intermediul autorităţilor locale şi al inspectoratelor şcolare, susţin activ unităţile de învăţământ de pe raza teritoriului pe care îl au în administrare să implementeze o infrastructură funcţională de colectare separată şi de reciclare a plasticului. Programul ASAP este activ în: Constanţa, Braşov, Iaşi, Brăila, Alba Iulia, Sibiu, Arad, Zalău, Alexandria, Râmnicu Vâlcea, Bistriţa, Târgovişte, Târgu Mureş, Slobozia, Bacău, Deva, Ploieşti, Giurgiu, Tulcea, Baia Mare, Piatra Neamţ, Buzău, Măgurele, Reşiţa - şi în Sectoarele 1, 2, 3 şi 6 din Bucureşti.
Peste 550.000 de elevi din aproape 1.000 de instituţii de învăţământ din oraşele care s-au alăturat iniţiativei contribuie deja activ la o lume fără plastic. Cu o medie de 4,6 kg de deşeuri reciclabile colectate separat per elev, Şcoala Gimnazială nr. 24 din sectorul 2, Bucureşti, a reuşit să se claseze pe primul loc în campania "Start Joc!". Astfel, efortul celor 503 elevi ai şcolii şi al personalului didactic şi administrativ va fi premiat prin dotarea şcolii cu panouri fotovoltaice şi cu infrastructura necesară pentru folosirea acestora. Acestea vor fi montate şi puse la dispoziţia şcolii până la finalul lunii noiembrie. Potrivit organizatorilor, apelul lansat de ASAP România a primit un răspuns pozitiv: 36 de şcoli din sectorul 2 s-au înscris în competiţie, iar ca rezultat, elevii au avut parte de o experienţă educativă, susţinută prin materiale de informare realizate special pentru aceştia, pentru a creşte nivelul de conştientizare al importanţei separării deşeurilor reciclabile. Un total de 17,748 kg (17,7 tone) de deşeuri reciclabile de plastic, hârtie şi carton au fost colectate separat în cadrul campaniei "Start Joc!", la momentul încheierii concursului, dar demersul ecologic este abia la început. Mihaela Tutunaru, coordonator program ASAP a declarat: "Ţinta noastră pentru această campanie desfăşurată în sectorul 2 era de a colecta 10 tone de deşeuri reciclabile. Aproape că am dublat obiectivul ASAP, iar rezultatul spune tot. Suntem încântaţi că răspunsul şcolilor din sectorul 2 la proiectul nostru a fost unul atât de bun şi că avem o cantitate impresionantă colectată de plastic, hârtie şi carton. E clar un mesaj important atât pentru noi, să continuăm demersurile pentru un viitor sustenabil, dar şi pentru copii, părinţi, profesori şi societate în general că generaţiilor de azi le pasă de mediu şi îşi doresc să se implice în programe de responsabilitate socială, precum ASAP. Mulţumim tuturor celor implicaţi în proiect".
Organizatorii aşteaptă ca proiectul să continuie cu şi mai mare amploare şi entuziasm. Scopul concursului a fost ca atât elevii, cât şi părinţii lor şi personalul didactic al şcolilor implicate să descopere cum pot proteja mediul înconjurător şi cum pot contribui la un viitor mai verde.