CĂTĂLIN PREDOIU: ''Am informat partenerii noştri externi despre punerea în dezbatere a proiectelor de modificare a legilor justiţiei''

G.U.
Politică / 7 octombrie 2020

''Am informat partenerii noştri externi despre punerea în dezbatere a proiectelor de modificare a legilor justiţiei''

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat astăzi că a informat partenerii externi ai României în legătură cu punerea în dezbatere a proiectelor de modificare a legilor justiţiei, conform Agerpres.

De asemenea, Predoiu a anunţat că la Ministerul Justiţiei au început să vină propuneri cu privire la aceste legi, prima fiind din partea unui vicepreşedinte de instanţă.

"Mă bucură faptul că am început să primim contribuţii şi propuneri la proiectele legilor justiţiei, prima a fost transmisă de un vicepreşedinte de instanţă, căruia îi mulţumesc. Am informat, de asemenea, formal şi oficial, partenerii noştri externi despre punerea în dezbatere a acestor legi. Rămân deschis pentru cooperare cu oricine doreşte să muncească raţional asupra acestor proiecte. Mulţumesc încă o dată echipei ministerului", a scris Predoiu, într-un mesaj pe Facebook.

Săptămâna trecută, MJ a pus în dezbatere publică, până pe data de 31 martie 2021, proiectele de modificare a legilor justiţiei, privind statutul magistraţilor, organizarea judiciară şi Consiliul Superior al Magistraturii.

Printre modificările propuse se numără: desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, eliminarea oricăror modalităţi de intrare în magistratură fără concurs, eliminarea schemei de pensionare anticipată a magistraţilor, eliminarea restricţiilor în ceea ce priveşte libertatea de exprimare a magistraţilor, micşorarea pragului de vechime impus procurorilor în funcţii de conducere de rang înalt, revenirea la normele care consacrau accesul în funcţia de judecător la Înalta Curte prin concurs, creşterea duratei mandatelor funcţiilor de conducere, de la 3 ani la 4 ani.

De asemenea, MJ propune limitarea posibilităţii infirmării soluţiei procurorului de către procurorul ierarhic superior la motivele de nelegalitate; reformarea sistemului de alegere a membrilor judecători şi procurori ai CSM, prin instituirea unui nou tip de scrutin, în care membrii respectivi sunt aleşi de toţi judecătorii, respectiv de toţi procurorii, la nivel naţional; revizuirea normelor privind asigurarea conducerii Inspecţiei Judiciare; desfăşurarea activităţii CSM în două sesiuni ordinare şi sesiuni extraordinare, iar în perioada dintre sesiuni membrii CSM care au statut de magistrat urmând să îşi desfăşoare activitatea la instanţe şi parchete, cu excepţia preşedintelui şi a vicepreşedintelui.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. M. J. din RO. desființat să rămănem pe justiția UE conf. setării actuale idem și parlament altfel APOCALIPSA ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb