CĂTĂLIN PREDOIU DESPRE GUVERN:  "Din punctul meu de vedere ar trebui să plece"

Mina Irina
Politică / 5 februarie 2017

Cătălin Predoiu

Cătălin Predoiu

Deputatul PNL Cătălin Predoiu a declarat, astăzi, la Parlament, că din punctul său de vedere actualul Guvern "ar trebui să plece" întrucât "nu mai este respectat de către români".

Predoiu a spus că cei care ies în "piaţă" nu sunt scoşi pentru a protesta de nimeni altcineva decât de dorinţa lor de a se face auzite "valori precum libertate, egalitate, justiţie".

Liberalul a afirmat, potrivit Agerpres: "Tot ce strigă cei din piaţă este o zguduire în întreaga societate românească pentru că această ordonanţă jigneşte tot ce are mai frumos, mai demn un popor, ideea de justiţie, de libertate şi de egalitate în faţa legii. De aia sufletele românilor sunt zguduite şi de aia ies în piaţă. Nu îi scoate nimeni în piaţă altcineva decât dorinţa lor de a se face auzite aceste valori - libertate, egalitate în faţa legii, justiţie, asta nu înţelege PSD, că nu înţelege natura acestor demonstraţii. Din punctul meu de vedere ceea ce scriu oamenii în piaţă este complet întemeiat şi fără îndoială că acest Guvern prin ce a făcut s-a decredibilizat complet. Nu mai are, dacă vreţi, autoritate morală. Nu este suficient să ai autoritate legală, să ai autoritatea votului, trebuie să ai şi o autoritate morală pentru ca poporul să te respecte iar acest guvern nu mai este respectat de către români. Nu mai este respectat nici măcar de către cei care l-au votat. Şi-a pierdut pur şi simplu baza de autoritate morală în faţa românilor. Din punctul meu de vedere ar trebui să plece acest guvern".

În opinia sa, Guvernul poate oricând să abroge ordonanţa de urgenţă pe care a emis-o.

Predoiu a spus: "Guvernul poate oricând să abroge ordonanţa de urgenţă pe care a emis-o, are acest drept, poate să o facă. (...) Guvernul este autoritate administrativă şi o autoritate administrativă emite acte administrative. Chiar şi un act cu caracter legislativ îmbracă şi forma unui act administrativ atunci când este emis de guvern care, repet, este autoritate administrativă. De aceea noi putem să vorbim şi de o revocare a acestui act administrativ care ar avea şi un mare avantaj că scuteşte complet discuţie de efectele retroactive ale actului. Prin urmare, Guvernul are pârghii suficiente la dispoziţie ca să rezolve problemele. Dacă nu o să o rezolve probabil justiţia pentru că acest act este neconstituţional, este şi un act care are caracter de act administrativ nelegal, deci din punctul meu de vedere anulabil şi într-o instanţă de drept comun".

Potrivit acestuia, ordonanţa de modificare a codurilor penale "nu are temei juridic", ea producând ''daune imense reputaţiei României".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Glumeam, tu o sa mori speranta.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb