CAZUL DISPARIŢIILOR DIN CASETELE DE VALORI Poliţiştii prahoveni au ridicat imaginile video de la agenţia "Raiffeisen Bank"

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 11 iulie 2013

Poliţiştii prahoveni au ridicat imaginile video de la agenţia "Raiffeisen Bank"

Cercetările în cazul sustragerii de bunuri din casetele de valori ale agenţiei Raiffeisen Bank din Ploieşti continuă.

Agentul principal Raluca Brezeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Prahova, ne-a declarat că poliţiştii au ridicat imaginile de la camerele video de la bancă, urmând ca acestea să fie expertizate. De asemenea, se face şi o expertiză informatică.

"Angajaţii băncii ne-au spus că nu se pot deschide casetele respective fără ca sistemul de protecţie să fie dezactivat de o cheie-mamă care se află în bancă. Practic, din ce spun ei, nu se poate ca o casetă să fie deschisă de angajaţi, pentru că este necesară şi cheia deponentului", a mai spus sursa citată.

Raluca Brezeanu nu a putut specifica o dată până la care se vor efectua expertizele amintite.

Săptămâna trecută, doi clienţi ai băncii au reclamat dispariţia din casetele de valori pe care le deţineau la aceeaşi agenţie bancară a unor sume de bani şi bunuri de peste un milion de euro.

Prima reclamaţie a venit din partea unui om de afaceri care a anunţat Poliţia că, din cutia de valori pe care o închiriase într-o unitate bancară din Ploieşti, i-au dispărut mai multe bunuri şi o sumă de bani, evaluându-şi paguba la 200.000 de euro.

Apoi, şi primarul din comuna Plopu, Adrian Bălănescu, a reclamat faptul că din cutia de valori de la aceeaşi agenţie a Raiffeisen Bank din Ploieşti i-au dispărut bani şi bunuri a căror valoare este de aproape un milion de euro.

Reprezentanţii Raiffeisen Bank au declarat că au pus la dispoziţia Poliţiei toate probele necesare şi acordă tot sprijinul anchetei în derulare.

Caz similar, dar la altă bancă

Un caz similar a fost prezentat anul trecut, în mass-media. O persoană a susţinut că i-au fost furate dintr-o casetă de valori a unei alte bănci patru lingouri de aur în valoare de peste 190.000 de euro.

Păgubitul, un avocat din Bucureşti, ne-a declarat că a avut documente care să ateste posesia produselor. Dosarul însă a stagnat la Parchet. Domnia sa ne-a spus: "În cazul băncii unde am fost păgubit, au existat vulnerabilităţi în ceea ce priveşte elementele de siguranţă. Astfel, cheile se transmiteau de la un client la următorul. Nu existau camere de luat vederi, întrucât încăperile unde erau casetele de valori erau folosite pe post de camere de intimitate. Mai mult, casetele de valori goale aveau cheile în broască. Fiind puşi la detectorul cu minciuni, eu l-am trecut, la funcţionarul bancar a existat un bruiaj".

Interiorul casetelor de valori nu este asigurat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb