CAZUL WBS CNVM a început o anchetă la WBS România

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 12 octombrie 2012

CNVM a început o anchetă la WBS România

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a demarat, ieri, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investiţii financiare WBS România, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora, anunţă comisia printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii CNVM adaugă: "Încă de la începutul acestei luni, autoritatea pieţei de capital a demarat un control de fond la sediul SIBEX, care verifică întreaga activitate a acestei societăţi aflate sub supravegherea CNVM. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţiIor S.S.I.F. WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul C.N.V.M. Menţionăm, totodată, faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea C.N.V.M., nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piata de capital din România".

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) a declarat pentru ziarul BURSA că, în prezent, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Sibiu derulează ancheta cu privire la informaţiile care au apărut în presă despre dispariţia lui Cristian Sima. În cazul în care procurorul care instrumentează cazul va considera că este necesară extinderea investigaţiilor la nivelul Capitalei, DGPMB urmează să colaboreze cu IJP Sibiu, ne-au explicat reprezentanţii instituţiei, care au precizat că ancheta este, momentan, într-o fază incipientă.

SIBEX şi Casa Română de Compensaţii au anunţat că nu au nicio legătură cu WBS Holding şi că nu deţin niciun fel de de informaţii referitoare la eventualele operaţiuni des-făşurate de Cristian Sima cu banii clienţilor WBS Holding.

"Activitatea curentă a SIBEX - SIBIU STOCK EXCHANGE este asigurată în continuare de către conducătorii validaţi de catre Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare, res-pectiv Ovidiu Petru şi Darius Cipariu, iar activitatea de tranzacţionare pe pieţele administrate de societate se desfaşoară în condiţii normale", precizează în comunicatul SIBEX.

Asociaţia Brokerilor consideră că operarea pe teritoriul ţării a unor platforme de tranzacţionare şi companii înregistrate în paradisuri fis-cale, nesupuse reglementărilor pieţei de capital naţionale, poate aduce prejudicii atât investitorilor, cât şi intermediarilor autorizaţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Codul deontologic al activităţii de intermediere financiară nu permite garantarea unor câştiguri sigure investitorilor. Investitorii sunt sfătuiţi să se adreseze numai societăţilor de servicii de investiţii financiare autorizate de C.N.V.M., a căror existenţă poate fi verificată pe website-ul instituţiei", a precizat Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu derulează ancheta cu privire la informaţiile care au apărut în presă despre dispariţia lui Cristian Sima.

Asociaţia Brokerilor consideră că operarea pe teritoriul ţării a unor platforme de tranzacţionare şi companii înregistrate în paradisuri fiscale, nesupuse reglementărilor pieţei de capital naţionale, poate aduce prejudicii atât investitorilor, cât şi intermediarilor autorizaţi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb